Publicitat
Societat · 21 de Maig de 2013. 17:05h.

Boadella nega que el català estigués molt perseguit durant el franquisme

El dramaturg al·lega que "a casa es parlava perfectament" en aquesta llengua

El dramaturg Albert Boadella ha assenyalat que "els catalans haguéssim seguit fent el mateix amb autonomia que sense autonomia. A casa es parlava perfectament català, tota la família parlàvem català, en ple franquisme; també es va començar a fer teatre en català, en ple franquisme".

"Tampoc -ha seguit- no hi havia una persecució tan brutal, com en altres parts podia haver existit. No va passar a Catalunya", ha indicat durant una tertúlia a Intereconomía.

Segons l'exdirector d'Els Joglars, Catalunya va ser "menys" represaliada que altres regions espanyoles "on van haver d'agafar la maleta de fusta i emigrar".

Per al director artístic dels Teatros del Canal, "el sistema autonòmic ha portat a això. A mi, que no sóc gens autonomista, em sembla una insensatesa".

Boadella també ha criticat "aquest acomplexament general, en què els màxims partidaris de l'independentisme els he trobat, sobretot, a Madrid". "Tenen tot el dret a l'autodeterminació, endavant, que marxin', jo estic escoltant això constantment. Hi ha molts que ho defensen des de postures esquerranoses", ha conclòs.

Boadella, durant el programa
Publicitat
Publicitat

161 Comentaris

Publicitat
#81 BEJOTA, BCN, 24/05/2013 - 13:44

A L' ESCOLA , ELS LLIBRES ERAN EN CASTELLÁ,PERO PARLAVAM CATALÁ SEMPRE.SOC EXALUMNE DE LA SALLE DE MARESA.

#80 Miquel, Badalona, 23/05/2013 - 12:37

Jo vaig encadenarme demanant llibertat d'expressió pels Joglara i pel Boadella. Avui tornaria a encadenarme per demanar l'ingrés en un psiquiatric del Boadella. A aquest pobre home li deuen haver injectat alguna droga. AJUDEM-LO !!!!! Calalunya encadenada !!!!

#79 Lorenç, Tarragona, 22/05/2013 - 22:53

Boadella té tota la raó, la meva àvia sempre va parlar català, fins i tot amb la Guàrdia Civil, mai va tenir cap problema. Sempre va ser tractada amb el respecte que sempre a caracteritzat la Guàrdia Civil. Segurament qui opini el contrari serà perquè eren uns provocadors. Així que no es queixin

#77 Scott, Lérida, 22/05/2013 - 17:14

Lleva razón Boadella. Es más, en las calles de Barcelona, en el día a día, en sus mercados y en las plazas se hablaba más en catalán de lo que se habla hoy en día. El que diga lo contrario, o bien miente, o bien no lo ha vivido y se cree las mentiras que le hayan contado.

#77.1 xavier, granollers, 22/05/2013 - 18:48

està clar que no vau viure aquella època. fins a l'any 1954 amb la visita de Ike, el règim era brutal contra el català. qui ho negui és ignorant o de la faes o del cni intentant fer creure a la població despistada que franco era bon nano. també prohibia posar empreses a catalunya fins el 1954.

#76 xavi, Barcelona, 22/05/2013 - 15:46

A la meva mare(epd) la policia li va fer callar pq parlava en català pel carrer. Haga el favor de hablar en cristiano. Avui hem avançat una mica I pots parlar fins I tot en ârab. D'aquí a 100 anys independents