Publicitat
Societat · 1 de Febrer de 2010. 18:53h.

Boicot de les JERC a la vaga contra el català

La nova llei "només vol aconseguir que es pugui veure cinema en castellà o en català"

Les Joventuts d'Esquerra Republicana s'han manifestat davant el cinema Comedia contra la vaga dels cinemes i a favor de la nova llei del cinema, que equipara el català amb el castellà.

En el manifest han lamentat "la postura del gremi d'empresaris del cinema que amb postures com aquestes només afavoreixen la marginació del nostre idioma amb arguments demagògics i falsos".

En aquest sentit, han afegit que "volem mostrar el nostre absolut suport a la nova llei del cinema, que només vol aconseguir que els ciutadans puguin veure cinema en la seva llengua, ja sigui l'espanyola o la catalana".

Gerard Gómez, portaveu de les JERC, ha assegurat que "l'únic que reclama la nova llei és el dret a decidir també en el cinema, el dret a decidir de la ciutadania en la llengua en què volen anar al cinema". Gómez ha indicat que el tancament de sales "no ha estat una vaga" sino "un lockout per seguir amb la marginació del català".

Els manifestants, amb un esparadrap a la boca amb la bandera d'Espanya i sota el lema "Prou agressions al català!", han denunciat "les postures immobilistes de les distribuïdores i de les grans corporacions del cinema".

Les JERC s'han manifestat contra la vaga dels cinemes
Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Tomás, Bcn., 02/02/2010 - 21:36

Tori (BCN),02/02/10,09:55: Tori, en Cataluña lo que está en peligro de extinción son la libertades individuales. Que se prohiba la escolarización en una de las dos lenguas oficiales, que es la materna de la mayoría de la población. ¿Lo entiendes, maco?

#28 Alan, Barcelona, 02/02/2010 - 10:54

Queremos ver el corazon del guerrero en catalan.protagonizada por joel juan que fue obligado a hacerla en castellano bajo amenaza de muerte por los españolistas. cuando se le acabe el chollo a joel juan se irá a madrid a mendigar hacer la 2ª parte...

#27 Kropotkin, Vic, 02/02/2010 - 10:04

Mientras tanto, en Enero, 22.000 parados mas en Cataluña. El Tripartit lo está bordando, multas, viajes a Brasil, embajadas, subvenciones a Francia para cursos de catalán, etc. Muy bien Tripartit, vais a dejar huella...

#26 Tori, BCN, 02/02/2010 - 09:55

Arturo, la lengua que se quiere proteger (porque está en pelogro de extinción) és el Catalán. ¿Entiendes la diferéncia?

#25 Jaume, Gràcia, 02/02/2010 - 09:43

Quin colonitzat aquest pallasso de les jerc. I pq ens hem d\'empassar un 50% en estranger? Quin sentit té que la llengua que vol fer desaparèixer la nostra tingui presència a Catalunya? Quina colla d\'analfabets...