Publicitat
Societat · 24 de Novembre de 2017. 18:57h.

Bombers contra Policies

Declaren per l’escarni a agents a Reus

Bombers contra Policies

Bombers el dia de la vaga general (foto: @ANC_Bombers)

Quatre integrants del cos de Bombers de Reus han declarat aquest divendres al Jutjat d’Instrucció número dos de Reus, dins la causa que s’instrueix arran de la denúncia del Cos Nacional de Policia per un suposat delicte d’incitació a l’odi. La jutgessa investiga la seva possible participació en les protestes del dia 3 d’octubre davant l’hotel Gaudí, on s’allotjaven els policies.

Els bombers només han contestat les preguntes dels seus advocats. La magistrada ja va sol·licitar un detall de les sortides que van efectuar els camions des del Parc de Bombers el dia 3, i si algun d’ells es va desplaçar fins a l’hotel. Se’ls imputa un delicte d’incitació a l’odi i un altre de malversació.

També han declarat dos responsables d’un gimnàs pròxim a l’hotel, que estarien acusades d’haver negat l’entrada als agents de policia per les queixes d’altres clients. Aquesta és una causa que té, en total, 13 investigats. Als sis que han declarat aquest divendres, s’hi ha d’afegir l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i sis regidors més.

L’acusació contra els càrrecs electes se centra en un manifest que van signar el mateix dia 3, on es demanava a l’establiment hoteler que deixés d’allotjar els agents de la Policia Nacional. La pressió popular va provocar que els agents marxessin de l’hotel el dia 5 d’octubre.

L’alcalde i els portaveus del PDeCAT, ERC i Ara Reus van declarar ahir, però no ho van fer els regidors de la CUP investigats, ja que consideren que la justícia espanyola no els empara. Els tres regidors ‘cupaires’ han rebut avui la segona citació, però han reiterat que no es presentaran a declarar.

Per la seva banda, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va negar que s’hagués comès cap delicte, afegint que la seva actuació va ser, només, “per garantir la convivència”.

Carles Pellicer, alcalde de Reus

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sharp, Tarragona., 25/11/2017 - 17:21

Este eximio jurista parecía desconcocer que la denegación de acceso a un establecimiento publico dbbe basrase no en la voluntad del propietario. No se puede negar el acceso porque me sale del "tronsd" y en éste aspecto hay decenas de sentencias pore dsescriminacion de un colectivo, sean el que sean.

#4 Sharp, Tarragona., 25/11/2017 - 17:21

Este eximio jurista parecía desconcocer que la denegación de acceso a un establecimiento publico dbbe basrase no en la voluntad del propietario. No se puede negar el acceso porque me sale del "tronsd" y en éste aspecto hay decenas de sentencias pore dsescriminacion de un colectivo, sean el que sean.

#3 Sharp, Tarragona, 25/11/2017 - 17:20

Ayer vi la entrevista a un reprsenate de no se que en 8TV, que decía que los bomberos solo hacian de servicios de seguridad. No sabía que la Policia autobómica dejab hacer este trabajo a otros. Además un Jurista defendia el derecho de admision, por lo que segun el un establecimiento podía impedir "legalmente" a quien quisiera pidiera acceder.r

#2 Pere, tgn, 25/11/2017 - 09:21

No està prou saturada la justícia que encara la carreguem més amb xorrades...

#1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 24/11/2017 - 23:43

De estos elementos se está hablando poco en los medios de comunicación, pero conviene recordar que los bomberos fueron la guardia de corps de los indepres al menos desde el 1-O. Espero que se estén preparando ya los expedientes disciplinarios correspondientes y, si hay motivo, las demandas. En el talego estos musculitos serán populares.