Societat · 14 d'Abril de 2022. 15:26h.

Boris Johnson envia els immigrants il·legals a Ruanda

"La nostra capacitat per a ajudar a la gent no és infinita"

Boris Johnson envia els immigrants il·legals a Ruanda

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat que el Regne Unit traslladarà a Ruanda sol·licitants d'asil que creuin el Canal de la Mànega com a part d'un nou pla per a combatre la immigració il·legal i les bandes delictives que la secunden.

El cap del Govern conservador l'ha confirmat aquesta mesura en un discurs a la localitat de Lydd, al comtat de Kent (sud-est d'Anglaterra), abans que la seva ministra d'Interior, Priti Patel, signi l'acord amb les autoritats ruandeses a Kigali.

La mesura forma part de l'objectiu de l'Executiu de reformar el sistema d'immigració a fi de recuperar el control de les fronteres del Regne Unit després del Brexit. L'objectiu d'aquest pla, ha explicat Johnson, és enviar "un missatge clar" a les organitzacions que es lucren amb la desesperació dels sol·licitants d'asil que busquen una "vida millor".

"Però són aquestes esperances, aquests somnis, els que han estat explotats. Aquests vils traficants de persones estan abusant dels vulnerables i convertint el Canal en un cementiri aquàtic, amb homes, dones i nens ofegant-se en pots no aptes per a navegar i asfixiant-se en camions refrigerats", ha subratllat.

El primer ministre també ha confirmat que la Marina britànica (Royal Navy) assumirà el control de les aigües britàniques del Canal de la Mànega, entre França i Anglaterra, per impedir que embarcacions il·legals amb refugiats puguin arribar fins a la costa del sud-est anglès.

"La nostra compassió pot ser infinita, però la nostra capacitat per a ajudar a la gent no ho és. No podem demanar-li al contribuent britànic que escrigui un xec en blanc per a cobrir els costos de qualsevol que vulgui venir a viure aquí", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Tabarnés puro, Barcino, 16/04/2022 - 10:26

¿A Ruanda? Las personas que ingresen ilegalmente a un país deben ser devueltos al país de donde procedan. Y punto. Luego los británicos vendrán dando lecciones de democracia y respeto de los derechos humanos.

#10 Llop Hammer, Barcelona, 16/04/2022 - 05:21

Boris Johnson además de fiestero....¿es de VOX!

#10.1 Tabarnés puro, Barcino, 16/04/2022 - 10:30

¿Cuándo ha dicho nada Vox de Ruanda?
Difama, que algo queda.

#8 Leonor, Figueres, 15/04/2022 - 08:54

Seguro que a la generalitat le encantaria acogerlos. Volem acollir !!!!! Volem acollir !!!!! Casa nostra, casa vostra...

#8.1 Kali, Sant celoni, 16/04/2022 - 07:04

Si.pero pagando españa. Los del "governet" son muy listos.

#7 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 14/04/2022 - 19:20

¿Ruanda? Mándalos a Barcelona loko, la Colau se pondrá contenta. Les va a dar dos besazos en ambas mejillas. Aún caben unos cuantos ¿sabes? volem acollir volem acollir, no paran de decirlo.

#6 Mentre hi hagi negoci tururut, Chicago meixugo, 14/04/2022 - 17:49

Resoldrà el problema a UK pero les màfies desviaràn el tràfic cap a altres països amb governs progressistes (?) i aquests tindràn un problema més gros, si per cada ofegat al mar hi haguès un mafiós amb un tret al clatell, el negoci dels 4 mil euros per persona embarcada tindría final, pero amb vaselina no es curen les nafres.