Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 19:27h.

Buch acusa l'Estat de desprotegir els Mossos

El conseller incompleix el requeriment del TSJC de dotar els Mossos de mascaretes “amb caràcter urgent”

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha responsabilitzat el Govern espanyol de la impossibilitat de proveir de mascaretes als agents dels Mossos d'Esquadra, perquè l'Executiu central va ordenar “centralitzar la compra” del material sanitari i de protecció personal.

“El Govern de la Generalitat, des del primer dia, està exercint aquesta compra el màxim de ràpid possible”, però “entre mig vam tenir l'obligació de centralitzar la compra a través del Govern espanyol i això ens ha alentit i ens ha impossibilitat poder comprar tot el que volíem”, ha argumentat en roda de premsa.

Buch també ha qualificat de “pràcticament impossible” complir amb el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de facilitar mascaretes els mossos “amb caràcter urgent i immediat”.

“Estem resolent en la mida que podem aquesta situació”, ha assegurat el titular d'Interior, després de criticar que “hi ha hagut algun que altre jutge, no a Catalunya, sinó a la resta de l'Estat espanyol que està obligant a fer coses que són pràcticament impossibles de fer”.

Miquel Buch, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Marti, Barcelona, 07/04/2020 - 11:05

Quan van fer la intentona del cop el 2017 van ben dotar a aquests elements per exercir de Genestapo eh? Donant-els-hi vacancetes l'1-O, posant-els-hi cotxe camuflats per espiar a la G.Civil, alliberant-los de tota indisciplina per ajudar als sediciosos, el tal Donaire ben retribuit, i el Drapaire aplaudit eh? Algun dia els haurem de passar comptes

#6 Pere, Barcelona, 07/04/2020 - 10:05

Este tío tiene que estar enfermo, que le hagan un chequeo completo.

#5 Coque, El Centro de Tabarnia, 07/04/2020 - 09:03

En cambio vosotros para proteger a la población, bloqueais la apertura de dos hospitales que podrian atender a muchas personas en Sabadell y St Andreu de la Barca.
Otras CCAA adquieren material sanitario y vosotros, ¿no podeis?
Supongo que estareis guardando el dinero para seguir quemandolo en el "proces", que esta por encima de la salud

#4 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/04/2020 - 23:21

Mientras otras comunidades se han buscado la vida y están consiguiendo abundante material de protección, está pandilla de inútiles se limitan a culpar a Madrit. Lamentable. Espero que acaben en la cárcel por su dejación de funciones.

#3 Neferu, Barcelona, 06/04/2020 - 20:44

¿ Acaso no es tu cometido y tu obligación dotarlos de todo lo necesario? Menuda colla de bandarras, siempre culpando al de enfrente. Os lo habéis gastado todo en subvencionar apoyos al procés y os sacudís las culpas de la forma más ruin posible.