Societat · 4 d'Abril de 2020. 17:25h.

Buch culpa Madrid de no haver aixecat abans el confinament d'Òdena

"L'Estat espanyol va decidir subordinar Catalunya"

El Govern ha anunciat avui per sorpresa l'aixecament del confinament d'Igualada -vigent des del passat 13 de març- perquè "ja no té sentit", però el conseller d'Interior, Miquel Buch, l'ha atribuït a Madrid. "L'Estat espanyol va decidir subordinar Catalunya", ha assegurat.

Preguntat per "com pot aixecar el confinament d'Òdena després de dir repetidament que no ho podien fer", Buch ha dit que "crec que ho he explicat més d'una vegada i avui també ho he fet. Seria el ministre de Sanidad del Gobierno de España, com autoritat competent, prendria la decisió,".

El conseller ha exposat que "a partir del 14 de març, quan es decreta l'estat d'alarma, l'Estat espanyol va decidir subordinar Catalunya. No va voler treballar en una forma de col·laboració, va decidir incapacitar Catalunya per prendre decisions".

Finalment, Miquel Buch ha destacat que "nosaltres estàvem prenent decisions i des de Madrid van decidir que no en prenguéssim més" i ha lamentat que "Madrid ho hagi volgut afrontar així". També ha recordat que els territoris "gestiones la salut pública i les emergències cada dia".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 Neferu, Barcelona, 05/04/2020 - 12:23

Si no hubieseis arrastrado a la gente a Perpinyá muchos igualadinos estarían vivos. Asumid por una vez vuestros errores y dejad de culpar a otros de vuestra inoperancia. Dejad de una puñetera vez de hacer política con los fallecidos, ¡¡miserables!!

#16 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 05/04/2020 - 10:49

compareixença sense indicar els culpables: Madrid".
Yo ví el C.V. del Sr. Buch y NUNCA EN LA VIDA pensó que trabjando por cuenta ajena, ganaría lo que gana..
Y en cambio, ESADES venidos a menos que entran en la enseñanza, milenials o no, no universitaria y pública o concertada, por el techo de cristal o las bragas de metal, no ganan ni 2000 eur

#15 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 05/04/2020 - 10:47

ignorantes con una maldad y ganas de arribismo supina.
Ey, no vayas diciendo por ahí, que lo circunscribó a los de aquí, pero ahora que Pujol está aislado,
no puede decir nada del palo "això no toca".
La noticia, ahora tirarós a mi yugular, nazys pazys y venidos de Caí, que no Cali, al lao de Huerva, al cuello y donde queráis, sería: "Pri

#14 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 05/04/2020 - 10:45

Hombre, primera vez que acusan a "Madrit".
Pues agarrarós los machos, majetes y apretar en la zona ovárica, por el tema de la paridad con de, de la igualdad, porque gran parte de la generación que viene, sobre el papel tendrán tal y cual estudios, y como se metan a port...perdón a política o político, lo lleváis clarinete.
Según mi observac

#13 Torental, Torrecilla, 05/04/2020 - 01:11

El portero de discoteca....dixit