Societat · 30 de Març de 2020. 14:25h.

Buch defensa el tancament de la Conca d'Òdena malgrat el confinament total

El conseller diu que els hi recomanen "els experts"

Buch defensa el tancament de la Conca d'Òdena malgrat el confinament total

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat que la Conca d’Odena segueixi tancada malgrat que el Govern espanyol ja ha decretat el confinament total de totes les activitats que no es considerin essencials, i per tant, a priori, no caldria.

“En la resolució que vostè va firmar amb la consellera Vergés el passat 16 de març, sobre el confinament total de Catalunya (que no va entrar en vigor perquè el Govern central no la va validar), deixaven sense efecte, al punt setè, el tancament perimetral de la Conca d'Òdena, perquè proposaven una mesura per tot Catalunya de més impacte i que per tant ja no el feia necessari. Un cop el Govern central ha acordat restringir qualsevol activitat no essencial a tot Espanya, en la línia del confinament total que vostès reivindicaven, per què mantenen el tancament perimetral de la Conca d'Òdena?”, li ha preguntat al conseller Josep Fusté, de l’agència Efe.

“Mantenim el tancament perquè els assessors, els experts i els científics ens fan aquesta recomanació i aquí seguim. Nosaltres no ens movem de quin és l’assessorament dels que en saben. Ells i elles recomanen que es mantingui i a partir d’aquí nosaltres el mantenim. Quan ells creguin oportú que s’aixequi nosaltres l’aixecarem. Sempre actuem en funció de l’interès des del coneixement dels científics”, ha contestat Buch.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ojotuerto, Calafell.tab, 30/03/2020 - 20:43

"els assessors, els experts i els científics ". Pseudociencia al servicio de los intereses particulares de algunos. Le ponemos ideología y palabros políticos y tienes el cóctel que le ha servido al Coronavirus directamente en mesa el Sr. Buch.