Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2020. 15:58h.

Buch diu ara que no van demanar l'ajut de l'Exèrcit per "solidaritat"

El conseller afirma que no és qüestió de "patriotisme"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat que no van demanar ajuda a l'Exèrcit per "solidaritat" amb la resta de territoris de l'Estat espanyol i perquè Catalunya té "un sistema propi d'emergències i de seguretat pública" que altres comunitats no disposen.

Preguntat per e-notícies sobre per què van rebutjar la col·laboració de l'Exèrcit a les residències amb més de cinc-cents avis morts i sobre la petició de Torra que els militars bloquegessin les pistes de l'Aeroport del Prat en comptes de desinfectar, Buch ha criticat que hi ha "gent que es dedicarà buscar disputes, buscar debats; on no n'hi ha" i ha advertit que "no perdrem massa temps que si en el patriotisme, si les fronteres... aquí no ens han trobat i no ens van a trobar".

El titular d'Interior ha defensat que "des del primer dia vam dir que el nostre país, Catalunya, té un sistema propi d'emergències i de seguretat pública" i ha apuntat que "altres parts de l'Estat espanyol no disposen d'aquest servei perquè no ho han volgut o no han tingut la voluntat d'autogovern que ha tingut Catalunya fins al dia d'avui".

També ha afirmat que "amb el nostre sistema era bastant per proveir i no absorbir altres serveis que podien prestar a altres territoris que no tenien aquests sistemes". "Per tant, per solidaritat no exigim segons quins serveis", ha sentenciat.

Finalment, ha dit que "si ara cal que la UME ens doni un cop de mà per desinfectar alguna residència, està bé" però ha criticat que "situa la seva pregunta en un context en el qual el nostre objectiu era tancar l'Aeroport del Prat, no desinfectar ". "Per tant, si us plau, no barregem les coses, no busquem disputes on no n'hi ha, perquè el nostre objectiu màxim i únic és salut dels catalans i les catalanes", ha acabat.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#21 Neferu, Barcelona, 05/04/2020 - 12:33

¿ Por solidaridad? Ah, ya entiendo: por solidaridad con el odio lazi que les tenéis.

#20 Ojotuerto, Calafell.tab, 03/04/2020 - 20:05

Vuestro Objetivo es sobrevivir con todo pagado. No sabéis que hacer en Igualada y la gente gran, bajo vuestro techo ,La Generalitat garantizaba su cuidado en Residencias se van muriendo...tenéis al independentismo, no al nacionalismo confinado por falta de utilidad, mejor en casa, durante décadas el catalanismo ha estado en otra cosa. Confinados

#19 RANKING MUNDIAL, world cases, 03/04/2020 - 19:54

España (que obviamente incluye Cat, estamos en el mismo barco, guste o no) está a punto de superar a Italia en valores absolutes, en % ya los superamos hace tiempo

España es líder MUNDIAL en porcentaje sobre población si exceptúamos a países enanos (Vaticano, San Marino...)

Mi predicción: AL FINAL EEUU, España y Reino Unido serán los pe

#18 jorge, tarragona, 03/04/2020 - 19:19

...ahhhh

#17 El Gobierno del E.E., Barcelona, 03/04/2020 - 19:18

En Buch el recordarem com el conseller políglota "del Gobierno del Estado Español" jajajajajaja