Publicitat

L'Audiència arxiva la causa contra l'ACM amb retrets al jutge i al fiscal

Buch era innocent

L'exconseller d'Interior i antic president de l'ACM, Miquel Buch, en una foto d'arxiu

L'Audiència de Barcelona arxiva la causa per malversació contra l'Associació Catalana de Municipis i, en la interlocutòria, acusa la Fiscalia de "vulnerar drets fonamentals" dels acusats. Entre ells es trobava l'expresident de l'ACM Miquel Buch, que poc després seria nomenat conseller d'Interior.

Els fets es remunten al 21 d'octubre de 2019 quan la Policia Nacional va escorcollar la seu de l'ACM en el marc de les diligències prèvies 889/2019, del Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona. Les diligències es varen iniciar per una querella interposada per la fiscalia provincial de Barcelona el 29 de Juliol de 2019 contra diverses persones relacionades amb l'entitat per uns presumptes delictes de frau, exacció i malversació de fons públics relacionats, principalment, amb activitats que la fiscalia vinculava al procés.

La interlocutòria, segons un comunicat de l'ACM, determina que "la investigació de la fiscalia es va dur a terme amb infracció del dret de defensa i del principi de contradicció, impedint que es pogués aportar informació rellevant acreditativa de la inexistència d'irregularitats". Per tant, conclou que el material derivat de la investigació no era idoni per fonamentar la querella i que aquesta mai no hauria d'haver estat admesa a tràmit.

El tribunal també manifesta que "l'entrada, registre i examen dels dispositius que es van intervenir, no estava justificada i va constituir una vulneració del dret fonamental a la intimitat, així com del dret d'autodeterminació informativa". A més, determina que "com que no va establir cap limitació en l'anàlisi dels dispositius, es tractava clarament d'una investigació prospectiva".

Finalment, l'Audiència de Barcelona conclou que "s'ha vulnerat el principi de defensa de les persones querellades en haver-se prorrogat el secret de la peça separada de la causa de forma indeguda i contravenint".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Antifa, L'H, 16/07/2021 - 10:13

Donde están los carroñeros habituales???? Varapalo a los montajistas de la PN, GC i Fiscalía, aparte del juez instructor. Deberían pagar indemnizaciones a los falsamente acusados!!!

#1 Pan con tomate y jamón ibérico, La pesta groga fa malbé el cap, 15/07/2021 - 19:08

¿Entonces Buch no tendrá que volver a su oficio de portero de discoteca poligonera...?

#1.1 raymon, taradell, 17/07/2021 - 16:22

¿tens algun problema amb els portes ?