Publicitat
Societat · 17 de Març de 2020. 17:35h.

Buch oblida que la Generalitat té competències sobre el Metro

El conseller culpa Madrid de les aglomeracions perquè "no ens dóna resposta al confinament"

La Generalitat ha culpat el Govern de l'Estat de les aglomeracions d'aquest dilluns al Metro de Barcelona malgrat que la gestió del transport públic metropolità depèn de la Generalitat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'organisme que gestiona el Metro de la ciutat, està integrat dins del consorci de l'Autoritat del Transport Metropolità, del qual la Generalitat n'és partícip en un 51% i l'Estat hi figura només com a observador. L'Ajuntament de Barcelona hi participa en un 25% i l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un 24%.

El conseller d'Interior Miquel Buch ha obviat que l'administració de l'Estat no té competències en la gestió del Metro de Barcelona després de les imatges d'algunes aglomeracions als combois aquest dilluns al matí. El conseller, preguntat pel director d'e-notícies Xavier Rius sobre els responsables d'aquestes aglomeracions, ha acusat l'Estat de mantenir "l'obligació d'anar a treballar" i ha demanat "no posar a les persones en risc".

"Mentre la gent tingui l'obligació d'anar a treballar, evidentment haurà d'anar a treballar, perquè si no incomplirà un dels seus acords amb l'empresa. Per això és important no posar a les persones en risc, per això és vital tenir aquest confinament que el Govern de la Generalitat ja ha aprovat i que malauradament van passant les hores i el Govern de Madrid no ens dóna resposta a aquest confinament real i necessari" ha respost Buch.

La secretària general de Transports de Govern espanyol, María José Rayo, durant la roda de premsa diària després de la reunió de Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus, ha aclarit a preguntes d'aquest mitjà que "la competència de l'autoritat de transport de Barcelona és de la Generalitat de Catalunya, i l'autoritat aglutina a diversos municipis de la zona".

Usuaris de Metro de Barcelona van publicar aquest dilluns a les xarxes socials fotografies que mostraven combois plens de gent sense respectar una mínima distància de seguretat malgrat la declaració de l'estat d'alarma. La majoria dels usuaris que apareixien a les fotografies no portaven ni guants ni màscares.

(Foto: @Vicky_Taibo)
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cris, Barcelona , 17/03/2020 - 21:04

La aglomeración del metro es una vergüenza. Es un foco de infección brutal. Por mucho que muchos nos quedemos en casa, la infección sigue propagándose en los transportes públicos.

#6 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , PEDRO SANCHES DEBE MANDAR JA L´EXARCIT A BARCELONA AL METRO A LOS TRENES QUE LA GENTE GUAR, 17/03/2020 - 21:01

1 ) No te burles a lo mejor SI SERA CULPA DE MADRID .Si por quitar EL 155 con politic como estos ,son un peligro dejarlos sueltos Mejor tenerlos atados con EL 155 LUEGO SON MAS OBEDIENTES .Haora culpan de todo a PEDRO SANCHES AL GOVERN ESPANYOL .Como si ellos no tubieran ninguna culpa de los contajios y muertes en Catalunya .

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/03/2020 - 20:14

No sé de què la sorprendeis. Vich tiene la capacidad cerebral justa para respirar sin cagarse encima. No se le puede pedir más.

#4 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , QUE PASA TENEN POR ELS MOSSOS DE ESCUDRA BAIXAR AL METRO A FER LA SEBA FEINA BARCELONA TIND, 17/03/2020 - 19:49

BUCH Les AGLOMERACIONS AL METRO DE BARCELONA Es competencia de la Generalitat .Per lo tan es feina bostra evitarles.TRANQUIL PEDRO SANCHES Ja mandara L´EXÈRCIT AL METRO DE BARCELONA Per impedir persones contajiadas per el coronavirus .QUINA PUTADA TENIR UN GOVERN TAN INUTIL CON EL QUE TE CATALUNYA Tot per CULPA DE PUIGDEMON ..

#3 Albert Escarré Puig, Barcelona, 17/03/2020 - 19:32

#3

Amigo Buch, que no te enteras, que las competencias del transporte público metropolitano corresponden a la Generalitat. La mayor parte de los consejeros/as, NO tenéis ni la más remota idea ,de las competencias de las consejerías, lo único que sabéis, es el SUELDAZO que recibís, sin dar golpe. ¡ Ay mi pobre Calalunya, cuando sea República