Societat · 8 de Maig de 2020. 14:55h.

Buch passa una pregunta compromesa a Protecció Civil

Sobre per què va trigar una setmana en aplicar el pla de pandèmia

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha passat al sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, una pregunta que li ha fet el programa Planta Baixa de TV3 sobre per què la Generalitat "va aplicar una setmana tard" el seu pla contra pandèmies i si aquest "es podria haver aplicat abans".

La càmera, en un primer moment, ha enfocat Buch, però el conseller ha demanat a Delgado que la contestés ell i ha aprofitat per beure aigua. El sotsdirector de Protecció Civil ha dit que la "fase de prealerta no es podia posar en marxa abans perquè es va posar en marxa hores després que jurídicament fos viable".

Sergio Delgado ha afegit que "considerem que es va fer quan tocava i quan es podia fer". "Hores després que aquest pla estigués revisat i es pogués aplicar, es va posar en marxa aquesta fase de prealerta".

Finalment, el sotsdirector de Protecció Civil ha indicat que "aquesta fase no es podria haver posat en marxa abans del 3 de març, perquè va ser aquell dia quan el Govern el va aprovar després que Salut i Protecció Civil fes la revisió".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 jo ma miro, castelldefels, 09/05/2020 - 08:34

Ningu pot fer fora a aquest porter de discoteca, que no estima a tants bons membres de la POLICIA dels nostres MOSSOS?
Chulo, ja n´hi ha prou, fa pocs dies vaig veure plorar davant meu un valent MOSSO D´ESQUADRA...no hi ha cor,sentiments ni estima als bon MOSSOS...

#7 Coque, El centro de Tabarnia, 08/05/2020 - 20:48

¿Que fue lo que dijo en la rueda de prensa?
¿Pasa palabra?

#6 Santi, Barcelona, 08/05/2020 - 19:54

D'alla on no n'hi ha no en pot rajar....i d'aquest es pot esperar qualsevol cosa. Serà recordat com el personatge que sap dir dues paraules en un altre idioma "gobierno de españa". Que torni a fer de porter de discoteca que es lo seu... Vergonyós

#5 electra, Barcelona, 08/05/2020 - 19:42

Podriem saber el curriculum d'aquest home? Quins estudis ha curssat? Quans anys fa que viu de la política?

#4 Doctor, Barcelona, 08/05/2020 - 18:49

No se podía poner en marcha por que "La parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte".