Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2020. 17:59h.

Budó creu que no hi hauria hagut "tants morts" amb la independència

La consellera diu que haguessin declarat el confinament total "quinze dies abans"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a Ràdio 4 que si el Govern s'hagués fet càrrec de la gestió del coronavirus "no hi hauria hagut tants morts ni tants infectats i probablement s'hagués pogut controlar d'una altra manera aquesta pandèmia".

La consellera, preguntada sobre si una Catalunya independent "s'hauria defensat millor del coronavirus" ha assegurat que "no sé si ens haguéssim defensat millor o pitjor, però el que està clar és que haguéssim pres mesures de manera diferent i el confinament total l'haguéssim decidit quinze dies abans. I probablement havent-nos avançat aquests quinze dies les dades que tindríem avui serien molt diferents" ha apuntat.

"Estic segura que no hi hauria hagut tants morts ni tants infectats i probablement s'hagués pogut controlar d'una altra manera aquesta pandèmia. Ens hauríem avançat quinze dies en aquesta pandèmia i recordem que, en aquesta malaltia, avançar-se en el temps és crucial, és importantíssim" ha indicat. "Aquells països que han pres mesures als primers moments són els països que millors xifres tenen i que menys afectació tenen de la pandèmia" ha assegurat la consellera.

"Considerem que som qui millor coneix la realitat del nostre país i, per tant, qui coneix millor de quina manera hem de fer aquestes accions i com a govern que som, fem propostes. Malauradament ens van retirar les competències i qui tindrà l'última paraula serà el Govern espanyol" ha lamentat Budó.

Viatge a Perpinyà el 29F. Foto: Instagram meritxellbudo
Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#59 Joan, Bcn, 23/07/2020 - 22:18

Que vol dir millor ?
Si aqui han aprofitat el covid fins i tot per esquilmar els difunts.
Pot ser que haurien provocat més defuncions per incrementar encara més la recaudació. ?
D'aquets et pots esperar qualsevol cosa.

#58 Sergi, Bcn , 21/04/2020 - 16:17

Se coge antes a un mentiroso que a un cojo. En este caso mentirosa

#57 Sarola, Castelldefels, 21/04/2020 - 15:10

Aixó , aquesta imbecil, ho ha dit amb xuleta o sense ?.

#56 DaniD, Barcelona, 21/04/2020 - 14:20

Más allá que el gobierno español ha hecho una gestión malísima y que los datos de Cataluña y su Govern son peores que en el resto de España, hay que que ser miserable para hacer proclamas así. Mentir con muertos dará votos a los indepes pero de muy vil moral.

#55 Alfonso, Bangkok, 21/04/2020 - 13:54

La foto del bus esta llena de abueletes...esperoque ninguno de ellos haya sufrido nada y esten en casa con salud y llenos de energia