Publicitat
Societat · 4 de Maig de 2021. 14:41h.

Budó demana "no criminalitzar" els menas

Malgrat les queixes dels veïns de Calella

El Govern ha aprovat l'acord de cooperació amb el govern de Canàries, per acollir 40 nois i 3 noies migrats sols arribats a les Canàries i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència s'encarregarà de distribuir-los per tot el territori. La decisió arriba en plena problemàtica amb un hotel okupat per menas a Calella -els Mossos han advertit que del seu perfil delinqüencial- i després de la tensió que hi ha hagut a Torredembarra amb el centre d'acollida a causa que veïns acusen menes de l'increment de la inseguretat al municipi.

A pregunta d'e-notícies sobre que els hi diria als veïns de Calella i de Torredembarra, Budó ha demanat "no criminalitzar ni estigmatitzar col·lectius de persones que han hagut de fugir de casa per diversos motius, però cap d'ells agradable". "Des de Catalunya sempre hem estat una terra d'acollida", ha defensat.

La consellera ho ha dit una setmana després que se celebrés una junta local de seguretat a Calella on el director general dels Mossos, Pere Ferrer, va manifestar que la conflictivitat i el perfil delinqüencial de les persones que okupen l'hotel ha anat en augment. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, per la seva part; va afirmar que l'objectiu principal és que s'agilitzi el llançament de la finca -l'ajuntament i la propietat de l'immoble han denunciat l'ocupació als jutjats per aconseguir-.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que "aquest va ser un compromís que va prendre el Govern per tal de contribuir en la resposta a l'emergència migratòria de les illes Canàries i sobretot a garantir els drets de les persones emigrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país". Budó també ha detallat que "la distribució de les 40 places es farà per tot el territori, responent a l'estratègia que ha dut a terme el Govern els darrers anys i que ha permès dissenyar un sistema d'acollida arreu del país que garanteix una distribució equitativa capaç de facilitar la inclusió dels joves atesos".

El sistema de protecció a la infància de Catalunya ha atès més de 8.000 joves entre 2017 i 2020. Actualment, aquest sistema atén 5.565 joves emigrats sols. Més de la meitat d'aquests joves, un 73%, tot i ser majors d'edat segueixen atesos en recursos residencials amb pròrrogues assistencials.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 Francisco, Rubi, 06/05/2021 - 13:18

En el barri de ca'n Anglada a Terrassa,també tenen greus ploblemes.Avui feien esmena a Telecinco.

#22 josep miquel, calella, 05/05/2021 - 15:50

Puntualitcem. La propietat fa molt temps que te presentada la demanda de deshauci o desocupació. Ja hi havia data fixada per fer-ho i va ser l´alcaldessa qui va demanar al jutjat no s´executés, pressionada per grups que avalen aquestes situacions, per desgràcia de Calella. La situació ha empitjorat notoriament i ara tot son presas.

#21 Agustino, Barcelona, 05/05/2021 - 10:25

Disfrutad de lo votado indepes... ERC, Junts y la CUP son los importadores de problemas number one. Luego todo serán lloros cuando VOX alcance el poder.

#20 Tonino, Barcelona, 04/05/2021 - 20:55

Decir que los menas son gamberros y delincuentes no es criminalizar ni insultar. Es, simplemente, describir o definir. Los partidarios de lo politicamente correcto lo que pasa es que tienen la piel muy fina.

#19 A.Bcn, Barcelona, 04/05/2021 - 20:05

No hace falta. Se criminalizan solos.