Societat · 9 de Maig de 2020. 17:17h.

Budó s'enfada per una pregunta sobre Perpinyà

La consellera diu que "no pertoca" barrejar política i crisi sanitària

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha declinat respondre sobre si l'acte del Consell per la República va ser un possible focus d'infeccions de coronavirus. La consellera, preguntada per e-notícies sobre si la Generalitat tenia algun indici que el míting de Perpinyà va poder contribuir a l'expansió de la pandèmia, ha manifestat que "aquesta barreja de coses no pertoca".

"El que li puc dir és que el dia 29 de febrer no s'estava confinant cap territori de la Unió Europa, hi havia lliure moviment de persones i a mi em fa l'efecte que barrejar política amb aquesta crisi sanitària, voler fer aquesta barreja de coses no pertoca i per tant em permetrà que no li respongui més aquesta pregunta que ja m'ha fet diverses vegades d'ençà de l'inici de la Covid-19" ha respost.

La portaveu de l'Executiu català, en ser informada que un estudi apuntava que l'acte de Perpinyà va ser un dels majors acceleradors i dispersors de coronavirus, ha manifestat que "el que li puc dir és que el primer territori que es va confinar va ser la Conca d'Òdena i precisament ho va decretar el Govern de Catalunya".

Un estudi de la plataforma CatCovidTransparencia afirma que la manifestació de Perpinyà del passat 29 de febrer va ser "un dels majors acceleradors i dispersors de coronavirus al món". Els autors indiquen que Catalunya va registrar el "major augment de morts en un dia" el 17 de març, quan el nombre de víctimes mortals va passar de 18 a 41 persones, el que va representar un increment del 128% en només 24 hores.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#18 un musclu, bcn, 10/05/2020 - 13:17

Pot ser hi hauria que recordar a aquesta totila que els organitzadors del MWC el van suspendre dues setmanes abans.....els organitzadors que no els politics que nomes deien pestes de la suspensio. Hores d ara hem d agrair als organitzadors que Barcelona no fos devastada

#17 Pepón, Bcn, 10/05/2020 - 10:23

Quien calla otorga

#16 Marti, Palafrugell, 10/05/2020 - 05:58

Quan la Sra (?) Budó diu que si la Generalitat tingués el control total de la crisi (si fos independent, vaja) no hi hauria tants morts, no fa politica? Que et bombin, noia!.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2020 - 02:03

"El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha afirmat que "un escenari com el d'Itàlia és poc factible a Catalunya"

e-noticies.cat 24-2-2020

No vull ser alarmista pero amb aquests xicots del llacet es millor tenir sempre el rosari i l´aigua beneida a ma i els ateus les maletes fetes i el diposit de benzina ben ple

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2020 - 00:36

M´en vaig a veure l´especial del FAQS sobre el sindicat del crim convergent, el seu cobrament implacable de l´impost revolucionari i el saqueig industrial del Palau de la Musica un cop coneguda la sentencia del Tribunal Supremo que ha acreditat la seva naturalesa d´organitzacio criminal

No em vull perdre tan historica efemeride