La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat a la Unió Europea no reaccionar "tard i malament com en la crisi de les persones migrades", fent referència en la crisi derivada de la Covid-19. La consellera, però, ha evitat traslladar a la Unió Europea la reivindicació de l'oficialitat del català a les institucions europees malgrat la campanya que ha iniciat Plataforma per la Llengua.
"Demanar a les institucions de la Unió Europea que ara més que mai estiguin al costat dels ciutadans i que s'actuï ràpidament per tal de rescatar les persones i també rescatar l'economia dels països membres. Que no reaccionin tard i malament com van fer amb les persones migrades i que lideri aquest rescat de les persones i la reactivació de l'economia dels estats membres" ha reclamat.
"Ens trobem davant la crisi més important darrers 70 anys. Una crisi sanitària que ha comportat crisi econòmica social sense precedents. La UE, que ha vist com en els darrers anys ha crescut la desafecció sobretot cap a les seves institucions, ara més que mai necessita estar a l'altura" ha manifestat la consellera.
"Una UE que en altres crisis ha reaccionat tard i malament com en la crisi de les persones migrades o una UE que va reaccionar l'any 2008 per salvar el sistema financer. La UE ha d'actuar per rescatar les persones i economies dels països membres" ha apuntat, sense mencionar la campanya sobre l'oficialitat del català.
Plataforma per la Llengua ha iniciat una campanya per reivindicar l'oficialitat del català a la Unió Europea en considerar que "mentre el català no sigui una llengua oficial a les institucions europees, els 10 milions d'europeus catalanoparlants es poden considerar ciutadans de segona".
