Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2010. 16:27h.

Burques a Catalunya

El Govern no té opinió sobre el burca

El conseller d'Economia, Antoni Castells, no ha volgut contestar una pregunta durant la roda de premsa del Govern sobre el debat que es produirà a l'Ajuntament de Lleida per debatre la prohibició del burca a la capital del Segrià.

El ple de l'Ajuntament de Lleida debatrà aquest mes una proposta de CiU de modificació de l'ordenança de civisme per tal de prohibir l'ús del burca i el nicab en els espais públics de la ciutat. La federació nacionalista considera que aquestes peces de roba són un obstacle per a la integració de la dona en la societat i atempten contra la seva dignitat.

El debat està obert i l'Ajuntament de Barcelona també està estudiant la manera de poder "regular, i si cal prohibir", l'ús del burca i dels vels integrals a la ciutat. De fet, la setmana passada el govern municipal va encarregar un informe als serveis jurídics del consistori per conèixer be quin és el marc en el què es podria moure aquesta regulació.

Tot i aquestes iniciatives municipals, el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, en una entrevista a El món a RAC1 a finals d'abril, va manifestar que "a Catalunya no n'hi ha, de burca. Aquí no hi ha ningú que vagi amb burca i, que jo sàpiga, tampoc a França". " La prohibició del burka és un cop d'efecte del senyor Sarkozy ", va opinar.

Després d'aquestes, declaracions, la periodista Pilar Rahola va lamentar la "ignorància" de Carod i va assegurar que "només tres amics, en quatre dies, havien vist deu burques".

Un burca, a Vic
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Antoni Castells, bcn, 19/05/2010 - 22:43

Me agrada mucho que me haga esta pregunta pues en Francia la Asamblea Nacional ha rechazado que se prohiba la burqa, asi que en el Parlament del oasis no vamos aer menos que Francia: tampoco aquí se prohibirá ¿he contestado a su pregunta tonta?

#11 Josep-Maria, Barcelona, 19/05/2010 - 16:34

Com amb els toros. Aquesta gent no té opinió sobre res, no fos que molestessin algun votant. Potser el que es digui en algun programa de la tv porqueria els podria orientar. Esperar que ells es mullin i intentin educar el ciutadà és d'il·lusos

#10 No problemo, bcn, 19/05/2010 - 15:25

diez burqas en 4 días por tres amigos son menos de un burqa por amigo y día ¿dónde está el problemo?

#9 Departament de Burqes de Franc, bcn, 19/05/2010 - 15:24

qué tiene que ver la Economia con la burqa?????? el debate no es que esté abierto, es que es absurdo

#8 carracuca, barcelona, 19/05/2010 - 00:22

¿donde se esconden ahora toda esa colla de pijasprogres sociatas tipo pajines, bibianas, trinis, sonsoles que no denuncian esto?, sois unas hipócritas de medio pelo con chachas chipis y pagando en negro para dar ejemplo.