Publicitat
Societat · 5 de Juny de 2013. 19:39h.

Burques a la Diagonal

El Parlament es va negar a regular-ne el seu ús

Una dona amb un niqab -una peça de roba gairebé idèntica al burca- passejava aquesta tarda per la Diagonal de Barcelona, a l'alçada del carrer de Muntaner, segons ha recollit e-notícies en aquest vídeo.

Aquesta persona anava vestida amb aquest vestit que només deixa veure una petita escletxa a l'alçada dels ulls. Una altra dona, també duia un vestit negre d'una peça que li cobria tot el cos, però amb la cara descoberta, l'acompanyava.

El ple del Parlament va rebutjar el passat 25 d'abril una proposta de Ciutadans per prohibir el burca a tot arreu. El text va ser refusat per 105 vots (CiU, PSC, ICV-EUiA i CUP) mentre que el PPC es va abstenir.

Per la seva banda, la periodista Pilar Rahola, juntament amb un grup de dones entre les quals hi ha Isona Passola i Magda Oranich, entre d'altres, van iniciar una "campanya contra el burca, avergonyides per l'actitud del Parlament" -com a conseqüència de rebutjar la seva prohibició- sota el hashtag #bukamutila.

Rahola va anunciar "una acció" per "regalar-li un burca a la presidenta del Parlament perquè se'l posin els senyors diputats".

Per la seva banda, la també periodista Júlia Otero va titllar de "vergonya per a la intel·ligència" que no es donés suport a la moció de C's contra el burca.

Imatge d'una dona amb burca per la Diagonal
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#28 Manolita, BCN, 17/06/2013 - 00:15

Si claro hay que prohibir el niqab porque esta ley eliminará la crisis verdad? si esque es mas importante esto, que otras cosas, por las que verdaderamente SI sufren los españoles, y no se tratan, se despista con temas tontos y que no influyen en nuestras vidas, tales como este..

#27 Manolita, BCN, 17/06/2013 - 00:14

Jajaja te denunciaba yo si me grabases así muchacho. No sé de donde sacas tan poca vergüenza. No hace falta que vayas de paparachi para 'demostrar que hay mujeres con burka', claro que las hay, pero respetalas chiquillo. Donde vas grabandolas sin permiso?

#26 NúriaNúria, Vallès Occidental, 07/06/2013 - 15:42

Em penso que a la Diagonal hi ha molt més jueus amb barba, melena, barret negre, levita i rínxols que no pas dones amb burca?. Els pensa regular l'ajuntament ?. Doncs això mateix, un altre problema menys.

#26.1 Pere, Comarca Garraf, 08/06/2013 - 02:03

Altantu !!! Si molts de nosaltres veiéssim l'arbre genealògic, si veiéssim els cognoms dels nostres avantpassats, segur que ens trobem amb una gran sorpresa. Investigueu !!!

#25 ROS, Lleida, 06/06/2013 - 12:30

Que no home que no... que son les mateixes que es passegen per Lleida i que han baixat a Barcelona per anar de compres al centre comercial de la ILLA. Encara i falta una i que s'ha quedat a casa per cuidar la mainada.Per cert els del SEGRE ja ho saben que son a Barcelona,per poder fer.lis la foto

#24 Pere, Comarca Garraf, 06/06/2013 - 08:25

No crec que aquesta permissibilitat sigui decisió del poble català per mitjà del Nostre Parlament de Catalunya . Si Jaume I El Conqueridor, que vas ser ferit en batalla, sabés o veiés això !!!