Publicitat
Societat · 10 de Gener de 2022. 14:47h.

Caça de bruixes lingüística

Recurs contra l'acord de Govern que permet perseguir per "la via política, penal, administrativa o d'una altra naturalesa" les persones que ataquin "injustament" la immersió

Caça de bruixes lingüística

Les entitats Hablamos Español i Convivencia Cívica han interposat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es declari nul l'acord del Govern que ofereix assistència jurídica als professors i directors que decideixin incomplir la sentència sobre el 25% de castellà.

L'Executiu també va acordar el passat 4 de gener "exigir responsabilitats per la via corresponent, ja sigui política, penal, administrativa o d'una altra naturalesa, a totes aquelles persones o entitats que ataquin injustament a persones o col·lectius per la defensa i l'ús del català o per l'exercici de les seves funcions".

Les dues associacions defensen que l'acord és nul de ple dret perquè "es dicta per incomplir una sentència ferma (es proporciona assistència jurídica gratuïta als professors i directors que incompleixin la sentència del TSJC en matèria de llengua en l'ensenyament) i s'acorda destinar diners públics per a fins particulars".

Totes dues entitats consideren "gravíssim" que s'utilitzi la Generalitat i "els seus recursos" per "amenaçar a les entitats que defensem els drets dels castellanoparlants amb accions de tota mena (penals, administratives 'i altres') i per a pagar la defensa d'aquells que decideixin incomplir sentències fermes, sent això un greu atac contra l'Estat de Dret".

Finalment, Hablamos Español i Convivencia Cívica es mostren confiats que la denúncia arribi a bon terme i recorden que "existeix jurisprudència sobre aquest tema en relació a pronunciaments sobre el procés realitzats pel Col·legi d'Advocats i la Universitat de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 Llop Hammer, Barcelona, 11/01/2022 - 05:21

Que bien, el pitufo ya tiene su propia Stassi o Securitate para jugar a la Inquisicón lingúística.... ya le veo encendiendo la tea para achicharrar a crios disidentes hijos de colonos....

#8 Neferu, Barcelona, 10/01/2022 - 19:01

¿Y qué nos van a hacer por reclamar el derecho a pedir ese 25% de español, o por cuestionar una inmersión que es un atentado contra los derecho de las personas? ¿Tal vez ya han preparado un gulag para desterrarnos? Y ¿Dónde está el gobierno de España? ¿ Es que no tiene nada que decir de esta dictadura que sufrimos en Cataluña?

#7 Marcial Heredia, el circo de la tele, 10/01/2022 - 17:35

La inmersión no puede desaparecer del debate público. El debate es sagrado, no cabe una caza de brujas. Algún día ganará alguien las elecciones usando como estrategia principal mandar a tomar por rasca toda esa moralina. Llegará un payaso que mandará su ingeniería social al cubo de la basura, sin rodeos, de frente. Como en EEUU, un Trump.

#6 Marc de Vich, Vich, 10/01/2022 - 17:01

Siempre lo digo, el catalán así, con esas formas y modales, se extinguirá. Las lenguas son como los ríos, y los mares, los obstáculos no las detienen, y el catalán, por número de hablantes, y sobre todo por su poco apego con la gente, tiene perdido gran parte del camino. Imponiendo no se llega a ningún sitio o premiando a unos si y otros no

#5 In inde......, Barcelona, 10/01/2022 - 17:00

La ràbia se'ls menja i no en fan una del dret, ara pla més mania i antipatia a la llengua catalana i a tot el que fagi tuff a català, quina colla de caps de suro i quina manera de degradar la idiosincràcia genuïna catalana, si no ets indepe, no ets català, botifler, fatxa, bèstia humana....