Societat · 23 de Juliol de 2017. 11:47h.

Cagar amb impunitat al centre de Barcelona

Els lavabos portàtils de l'Ajuntament a Ciutat Vella no impedeixen les mostres d'incivisme

Cagar amb impunitat al centre de Barcelona

Una persona defecant al centre de Barcelona

Les associacions de veïns de Ciutat Vella fa més d'un any que denuncien els problemes de neteja i prostitució que es viu al districte, però ara la problemàtica s'ha incrementat per la presència de persones que es droguen o fan les seves necessitats en la via publica, tal i com es pot veure en les imatges.

Els veïns han alertat d'aquesta situació a través de les xarxes socials, on han publicat imatges de ciutadans orinant i defecant al carrer. Una situació que es dóna malgrat que l'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un total de quinze cabines i urinaris portàtils a Ciutat Vella, dels quals sis seran permanents i els nou restants hi romandran temporalment fins el 30 de setembre.

La regidora del districte, Gala Pin, ha explicat aquest divendres que la iniciativa té un cost de 350.000 euros anuals i està emmarcada dins d'un pla per “evitar els mals usos de l'espai públic i minimitzar els impactes negatius de l'oci nocturn”.

Segons les mesures del consistori per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic, orinar o defecar al carrer es considera infracció lleu i està sancionat amb multes de fins a 300 euros; mentre que fer les necessitats fisiològiques en vies públiques, espais freqüentats per menors o en monuments es considera infracció greu i l'import va dels 750 als 1.500 euros.

25 Comentaris

#19 Taranna, Barcelona, 24/07/2017 - 18:36

Haber Puchi, Adita, y demás mandatarios, sino puedo cagar donde quiero, esto es una dictadura fascistoide. Esta es una docrqcia de baja calidad... Por cierto! me apetece cagar en el salón de plenos de cualquier organismo publico, si no me dejan es dictadura?

#18 patimpatampatum , palafrugell, 24/07/2017 - 14:48

Qué ganas de criminalizar! Esto lo arreglará Colau que ya tiene nombrada una comisión para formar una comisión que revisará el ultimo reglamento de civismo aprobado por otra comisión, formada por más o menos los mismos, en julio de 2016. Cada año, una revisión, para que no se diga. Y sobre todo mucho buenismo y mucha pedagogia.

#17 Alejandro, Barcelona, 24/07/2017 - 14:05

¡Ay, mareta si esto lo ven en Dinamarca, la del norte!! Son Capaces de prohibir a los del procés que equiparen a esta escatológica Catalunya con ellos que son la pulcritud y el civismo personificado. Repito: Para acercarnos, solo acercarnos a Dinamarca nos quedan muchos años luz por delante.

#16 cata....quééé?????, Montcada i Reixac, 24/07/2017 - 09:12

Querían Guiris...pues ahi los tienen.....

#14 Kropotkin, Vic, 23/07/2017 - 21:35

Segun la doctrina del Regimen Catalanoide, estos camaradas ejercen simplemente su democratico derecho a decidir> Nadie los puede culpar. Jua, jua, jua,...