Publicitat
Societat · 9 d'Octubre de 2019. 22:11h.

Calafell deixa sense aigua els ocupes conflictius

L’Ajuntament preveu actuar en més de 300 habitatges

Calafell deixa sense aigua els ocupes conflictius

L’Ajuntament de Calafell (Baix Penedès) ha passat a l’acció per combatre els greus problemes que generen les ocupacions conflictives en aquest municipi de la costa tarragonina. Per això ha elaborat un pla que consisteix a deixar sense aigua els habitatges que són objecte d’ocupacions incíviques.

Des d’aquest dimecres 9 d’octubre, tècnics del servei d’aigües acompanyats de policies locals estan tallant les connexions d’aigua en aquests habitatges. Després ho tapen amb formigó perquè no es pugui tornar a punxar el servei. El consistori preveu actuar en més de 300 habitatges en els quals hi ha ocupacions considerades com a “conflictives”.

Aquest ha estat el llistat que s’ha obtingut a partir del treball fet pels Serveis Socials, la companyia d’aigua i la policia municipal. L’objectiu és actuar en aquells casos que causen més problemes amb el veïnat, i no en aquelles ocupacions que s’han fet per necessitat.

Tallant l’aigua, l’Ajuntament també espera combatre problemes relacionats amb les ocupacions, com ara la brutícia o les plantacions de marihuana. Segons l’alcalde del municipi, Ramon Ferré, “en la pràctica totalitat dels casos, aquestes plantacions es conreen en habitatges ocupats”.

69510-3.jpg

Calafell és un municipi de 25.000 habitants que té una gran extensió i fragmentació, amb moltes urbanitzacions que queden aïllades. És en aquests nuclis on el conreu de marihuana en habitatges ocupats és molt habitual. Per això l’actuació s’ha començat a fer al barri de Segur de Calafell, la urbanització més gran del municipi.

En aquest nucli, el maig del 2017 es va produir una explosió en una casa ocupada per la manipulació de productes químics relacionats amb el cultiu de la marihuana. L’habitatge va quedar completament destrossat i dues persones van resultar ferides. En aquell moment, l’alcalde ja va avançar que les urbanitzacions del municipi s’havien convertit en un lloc ideal per amagar les plantacions de marihuana.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 luis, barcelona, 11/10/2019 - 16:22

o sea
que si mi -PROPIEDAD es OCUPADA POR NECESIDAD. a mi solo me queda aquello de AJO Y AGUA
eso si. seguire pagando los impuestos y la contribucion
No pongo lo que pienso..
ya que saldria escaldado

#9 pepe, andorra, 10/10/2019 - 14:28

manipulacion de productos quimicos por cultivo de marihuana producen una explosion? Y de verdad hay alguien q se lo traga? Durante la ley seca era normal q explotaran los alambiques ilegales por mala praxis, pero en el cultivo de marihuana no hay ningun tipo de producto q pueda provocar una explosion, una negligencia si, pero nada q ver con eso.

#8 luis, barcelona, 10/10/2019 - 12:23

Si en Calafell se admite que haya 300 viviendas ocupadas y el EXCELENTISIMO Ayuntamiento ante este problema se limita a cortar el agua. RECOMIENDO que bajo ningún concepto, nadie en su sano juicio adquiera ahí una vivienda

Creo recordar que, nadie puede entrar en tu casa sin permiso o autorización de un juez. EN CALAFELL UN OCUPA SI

#7 luis, barcelona, 10/10/2019 - 12:01

De verdad que no se quien tiene menos vergüenza, si los que ocupan (¿esta mal decir, roban?) lo que no es suyo, o las autoridades que nos acribillan de impuestos y contribuciones y que no los corren a palos de lo que no es suyo
Por cierto del material que se usa para tapar el contador de agua, ¿alguien cobra el 3%?

#6 botifler1914, Sinitaca, 10/10/2019 - 09:56

Ahora entiendo mejor lo del oasis...