Publicitat
Societat · 23 de Novembre de 2021. 16:36h.

Calamarsada a les Terres de l'Ebre

La gota freda arriba a Catalunya

Calamarsada a les Terres de l'Ebre

La DANA, la depressió aïllada en nivells alts, també coneguda com a gota freda, que està situada sobre la península Ibèrica, es desplaça cap al nord i passarà aquesta tarda pel Camp de Tarragona i el litoral de Barcelona.

Les pluges i la llevantada han entrat amb força a Catalunya pel sud a primera hora i les Terres de l'Ebre n'han notat els efectes. Hi han hagut episodis de calamarsades a localitats com el Perelló.

Fins a les 3 de la tarda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 214 trucades per 161 incidències relacionades amb el temporal de pluja. La majoria han estat al Baix Ebre, el Tarragonès i el Montsià.

També ha rebut 59 trucades per incidències relacionades amb el vent, majoritàriament al Tarragonès, el Barcelonès i el Baix Ebre per caiguda d'arbres, uralites i tendals.

Els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil demanen a la població que eviti fer desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i que es respectin els tancaments d'accessos a causa del temporal.

Avisen que durant les properes hores es preveuen pluges intenses amb probabilitat de pedra i ratxes fortes de vent a la Ribera d'Ebre, al Priorat, al Baix Camp, a les Garrigues i al Segrià. Es recoman atancar portes i finestres i desendollar aparells elèctrics que les pujades de tensió podrien malmetre.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 23/11/2021 - 17:32

Està la cosa complicada avui, ja es veu.