Publicitat
Societat · 22 d'Octubre de 2021. 19:20h.

Cambray oblida el cas de la nena agredida en una escola de Terrassa

La professora que presumptament la va colpejar per pintar una bandera espanyola haurà d’anar a judici

Cambray oblida el cas de la nena agredida en una escola de Terrassa

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, va manifestar durant el passat ple del Parlament que “combatre qualsevol tipus de violències a les aules i als centres educatius i combatre qualsevol tipus d'assetjament és una de les nostres prioritats”.

Cambray va pronunciar aquestes paraules en resposta a una intervenció de la diputada de Ciutadans, Anna Grau, que li va recordar el cas de Kira López, l’estudiant de quinze anys que es va suïcidar després de patir, presumptament, assetjament escolar.

“Li puc dir és que, amb absoluta fermesa, amb absoluta convicció, seguirem aplicant i millorant dia a dia, el pla d'actuació contra qualsevol tipus de violències”, va afegir el conseller.

Cambray oblida, però, el cas de la nena de 10 anys que va ser presumptament agredida el 2019 per una professora en una escola de Terrassa després de pintar una bandera espanyola durant una activitat. La professora era militant de l’ANC i acostumava a portar el llaç groc a les classes.

Els pares de la nena van assegurar que la mestra la va increpar després que pintés una bandera espanyola, amb el lema "Visca Espanya", a la portada de l'àlbum de treballs del curs, de tema lliure.

Quan l'alumna es va asseure a la seva cadira, segons la denúncia, la tutora se li va acostar per darrere, la va aixecar i la va tirar a terra, el que va provocar que la menor es copegés a l'esquena. Posteriorment l’hauria agafar per la samarreta i l’hauria fet fora de classe mentre la subjectava pel coll.

La Generalitat va intentar tapar l’afer i es va limitar a obrir un expedient disciplinari per una falta lleu a la professora. En un comunicat, Educació va al·legar que ”no s'ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic”.

Tot i això, va admetre que hi ha fets com esquinçar en públic el treball d'una alumna o deixar-la sola al passadís que podrien constituir una falta lleu.

El cas encara està pendent de sentència judicial però l’Audiència Provincial ha dictaminat que la professora ha d'anar a judici perquè estima hi ha un possible delicte de lesions lleus.

L'advocat de la Generalitat que és qui defensa la professora -que ha tractat d’arribar a un acord amb la família- havia demanat el sobreseïment de la causa. El Tribunal ho rebutja i argumenta que hi ha suficients indicis de delicte.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Soloesmiopinion, Tabarnia, 22/10/2021 - 23:07

O sea, que un abogado de la Generalitat defiende con nuestros impuestos a la fanática profesora presuntamente agresora de una niña de 10 años, mientras que la familia de esta, deberá pagar su abogado de su bolsillo. Quanta dignitat!

#3 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 22/10/2021 - 21:59

Quizá sí o quizá no dice la verdad.
Todo es verdad todo es mentira depende con el cristal con que se mira.
¿Qué a dónde quiero ir a parar?
Pues en mi localidad, ya salió en los medios no paniaguados, si que hay una presunta violencia. El caso se instruye paso a paso, según me dicen.
Y como hace frío, no solo en Terrassa se intenta tapar y

#2 David, FOLGUEROLES, 22/10/2021 - 20:44

Esa elementa debe ir a prisión, es la única forma de que se acabe las agresiones a los niños por parte de estos maestros independentistas. Y yo intuía que esto se acabaría cuando el PSOE dejara el gobierno, pero me temo que que no, que el PP sigue sus pasos.

#1 Cuanta impotencia...., Murcia, 22/10/2021 - 19:42

.... el de estos profes y sus jefes políticos que tienen que recurrir al señalamiento a la coherción como paso previo al terror de las masas para imponer sus postulados en una sociedad irremediablemente mestiza, bilingue y cargada de españolidad natural para lo bueno y para malo. Que desgraciados deben ser arrastrar tanto complejo de ser español