Societat · 4 de Juliol de 2022. 16:46h.

Cambray se sent guanyador

"Celebro que el TSJC admeti la impossibilitat d'aplicar percentatges amb les llengúes"

Cambray se sent guanyador

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en declaracions als mitjans de comunicació, ha manifestat sobre la resolució del TSJC que “com a conseller d’Educació celebro que el TSJC admeti i constati la impossibilitat d’aplicar percentatges en les llengües, el 25% a les aules. Aquesta és una primera victòria i una gran notícia, és el primer pas per a que a cap aula del país s’hi apliqui el 25% del castellà”.

Gonzàlez-Cambray ha destacat que “aquesta gran notícia i fantàstica victòria d’avui el que fa és refermar el model d’escola catalana, i això ha passat gràcies a tota la feina que s’ha fet des de tots els àmbits del país, el català és una qüestió de país”.

Per això, ha fet un reconeixement a la tasca del Govern per l’aprovació d’un Decret Llei i un agraïment als grups parlamentaris, a les entitats i també als mestres i professors. “A través d’un màxim consens polític, social i pedagògic hem aconseguit refermar el model d’escola catalana”, ha refermat.

Pel que fa al curs vinent, el titular d’Educació ha exposat que “de cara al curs vinent hem aconseguit màxima tranquil·litat per als centres educatius. Començarem el proper curs amb la màxima implicació dels nostres equips directius i mestres per tal d’educar amb l’aprenentatge de les llengües des de la pedagogia”. També ha recordat que el que hem fet és “dotar d’un escut jurídic i legal a totes els direccions, mestres i projectes lingüístics”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Luigi., Barcino, 04/07/2022 - 21:48

Las entidades constitucionalistas Hablamos Español y Convivencia Cívica Catalana han instado a los partidos políticos catalanes a impugnar ante el Tribunal Constitucional (TC) las nuevas leyes de la Generalitat sobre uso de lenguas oficiales en la enseñanza, para conseguir su suspensión cautelar.
Crónica Global

#21 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/07/2022 - 21:39

Pero sus hijos a escuelas bilingües o trilingües, como mandan los señoritos. Cacho de escoria.

#20 John McLane, Barcelona, 04/07/2022 - 21:06

Salgo a la calle en BCN y nadie entiende el castellano, hay 200 canales de tv en catalán y solo 3 en castellano, todas las películas estan dobladas al catalán. Es un sin vivir, que envien a la brunete...!!!

#20.1 Forco de la Meridiana, Barna, 04/07/2022 - 21:45

El catalán es una lengua muerta, si no muere hoy, tranquilo, que ya la acabareis con ella mañana, jajajajajajajajaja

#20.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/07/2022 - 21:49

¿Y en qué lengua estudian tus hijos?

#20.3 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 05/07/2022 - 07:31

Carles, por el bien de la humanidad esperemos que esta cosa no se reproduzca, que la naturaleza sea sabia y lo haya hecho esteril

#19 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 04/07/2022 - 19:47

Totes les ostentacions d´astucia i espavilisme d´aquests xicots tan daos a los aspavientos y la bravuconeria televisiva sempre han acabat como el rosario de la aurora : fugint amagats al maleter d´un cotxe o a la trena i inhabiitats. I sempre gemegant pel zel restaurador del Tibunal de Cuentas

Es una historia conocida, amigos, todos la recordamo

#18 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet , 04/07/2022 - 19:29

Pero el MHP este seguirá llevando a sus hijos a colegios que si dan el 25%en castellano, tendría que estar en su p.... Cada por cinico