Publicitat
Societat · 23 de Març de 2022. 21:06h.

"Cambray va camí de la inhabilitació"

Ana Losada, d'Escuela de Todos: "Els funcionaris s'arrisquen també a perdre el seu lloc de treball"

"Cambray va camí de la inhabilitació"

La presidenta de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB) i portaveu d'Escuela de Todos, Ana Losada, creu que el conseller de Educació, Josep González-Cambray, "va camí de la inhabilitació" perquè "està desobeint" la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà en els projectes educatius.

Losada ha denunciat en declaracions als periodistes després d'un acte al Centre Cultural La Farinera de Barcelona que "la Generalitat no ha enviat les instruccions als centres perquè apliquin la sentència". "El conseller està intentant bloquejar l'aplicació en els centres oferint un servei jurídic a aquells que desobeeixin perquè pensen que els protegiran", ha afegit.

També ha subratllat que "cap ciutadà està al marge de la llei, ni un director, ni un professor, ni tampoc el conseller; i la sentència s'ha d'aplicar". Preguntada per la situació del conseller de Educació, Ana Losada ha dit que "és evident que va camí de la inhabilitació", però ha afegit que "els funcionaris que no apliquin la sentència s'exposen a una multa de fins a 1.500 euros i a perdre el seu lloc de treball".

Ana Losada ha anunciat que reclamaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que doni ordres directes a cadascun dels directors dels centres perquè apliquin la sentència que fixa un 25% de les assignatures en castellà. En aquest sentit, ha explicat que el dilluns presentaran dues demandes: una per la AEB i una altra col·lectiva en nom de les famílies més de 1.500 famílies que els han donat la seva signatura.

Finalment, ha lamentat el "silenci" del Govern espanyol i creu que "no està per la labor de molestar als seus socis polítics" malgrat que "la majoria dels catalans vol una escola amb dues llengües oficials". "És trist veure que després de 30 anys continuem sent moneda de canvi per a una part dels governs d'Espanya", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 marcos gomez, Segur De Calafell, 25/03/2022 - 13:53

Catalunya es el far west, al marge del dret i de les lleis.

#9 Barcelona, Barcelona, 24/03/2022 - 15:18

Ana Losada es una valiente ciudadana que lucha por los derechos de los ciudadanos y ciudadanas catalanes (y especialmente el derecho de los niños/as) de tener una escuela pública bilingüe de todos/as, con respeto a los castellano y los catalanohablantes.

#8 Manel, Bcn, 24/03/2022 - 11:12

Sra Losada, ahir a La Farinera hi havia la "creme de la creme" de l'espanyolisme a Catalunya....el vostre "bilingüisme" que defenseu ja el coneixem, és eapanyol/castella, el vostre somni humit....

#7 David, FOLGUEROLES, 24/03/2022 - 10:53

Yo lo dudo, señora Losada, con los jueces que tenemos que al Cambray le toquen ni un pelo. Pues menudo es el Sanchez y menudos los jueces.

#6 Jos, VNG (Ghost Republic), 24/03/2022 - 09:31

El nivell de degradació de Cat continua sense aturador. Aqui un càrrec públic pot sortir a comentar que això de complir sentències no fa per a mi i tan tranquil. Tot molt europeu, si.