Publicitat
Societat · 29 de Setembre de 2021. 08:28h.

Canadà veta Puigdemont

El Tribunal Federal no el deixa entrar

Canadà veta Puigdemont

El Tribunal Federal del Canadà va negar per segona vegada a l'expresident Carles Puigdemont l'entrada al país, en resoldre que els funcionaris d'immigració que van rebutjar el seu permís de viatge al país van actuar de manera apropiada perquè no va proporcionar la informació sol·licitada.

En el text de la sentència, emesa el 22 de setembre, el tribunal canadenc subratlla en diverses ocasions que Puigdemont va inundar amb "un enviament massiu de 400 pàgines" a les autoritats del Canadà en comptes de presentar la "simple informació" que se li va sol·licitar "en tres ocasions".

La insistència de Puigdemont d'enviar "les més de 400 pàgines", segons el jutge del cas, és pel que "podria entrar en la categoria de respostes evasives", i la seva incapacitat de respondre les preguntes "senzilles i directes" dels funcionaris d'immigració és pel que el Tribunal Federal va denegar a l'expresident de la Generalitat la revisió del seu cas, la qual cosa confirma la prohibició per a viatjar al Canadà.

El jutge indica que en la primera sol·licitud d'autorització de viatge electrònica Puigdemont va negar que estigués acusat d'algun delicte, a pesar que les autoritats espanyoles havien cursat una ordre internacional d'arrest en estar acusat de rebel·lió i malversació. En la segona sol·licitud, Puigdemont va canviar la seva resposta però les seves paraules "fan l'efecte", va assenyalar el tribunal, que s'haurien retirat els càrrecs que pesaven sobre ell.

"Si bé és cert que la sol·licitud d'extradició haurà estat denegada a Alemanya, sembla que els càrrecs presentats a Espanya no han estat retirats. Com era d'esperar, el funcionari d'immigració va continuar investigant per a esbrinar més sobre els càrrecs", va explicar el tribunal.

El Tribunal Federal va concloure que, "en lloc de respondre preguntes simples i comentar la informació sol·licitada, el demandant va proporcionar una quantitat considerable de paper sense si més no oferir una resposta simple a una pregunta tan simple". "La decisió és justificada, transparent i intel·ligible", va acabar assenyalant el Tribunal Federal.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#34 Vlac, Barcelona, 30/09/2021 - 19:00

La posición de Canadá está perfectamente explicada en el refranero español : " El gato escaldado, del agua caliente huye "

#33 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 29/09/2021 - 21:18

- ¿Has cometido algún delito?
- Once upon a time, (...) Good paellas in Cadaqués (...) Tyranny (...) Fascist state (...) Political prisoners (...) Free Julian Assange & Pablo Hasel (...) Retaliation. Thank you

#32 Hector, Barna, 29/09/2021 - 19:46

Con lo fácil que es venir a España que lo detengan, de paso haría volar por los aires el gobierno del Estado y Cataluña, se convierta en un heroe por su sacrificio para los indepes y en 2/3 años en la calle y a vivir del cuento.
Fuera sólo hace el rídiculo y el penas y a tomar por saco PSOE,PSC y ERC .
Algún pacto hay por detrás que nadie c

#31 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 29/09/2021 - 15:55

Què es pot esperar s´un país del qual el símbol és una fulla de parra? Seguim! Dempeus! En pilotes!

#31.1 Figueras, Figueras, 29/09/2021 - 17:18

Parra? Es una hoja de arce.
Asi nos va...

#31.2 Neferu, Barcelona, 29/09/2021 - 19:32

Anda, anda, qué grado de cultura tienes, nudista. Nivel de párvulo, hijo. Es muy curioso el alto grado de estulticia que encontramos en las filas de los indepen. ¿ Cómo hay tal suma de ignorantes? Es una cosa digna de estudio porque, a ver, ¿ no decía Torra y otros prohombres que sus ADN son tan superiores al resto? No lo entiendo

#31.3 Neferu, Barcelona, 29/09/2021 - 19:35

Arce rojo, Nudista. La hoja emblema de Canadá es la hoja del árbol Arce rojo. Mira, ves, hoy te acuestas sabiendo algo más de lo poquito que sabes. De nada. Es un placer enseñar al que no sabe

#30 José Luis, Badalona, 29/09/2021 - 14:29

Tengo curiosidad en constatar como darán esta noticia adversa sobre Puigdemont (simplemente Puigdemont) en TV3%. También como reaccionarán los secesionistas amarillos (independentistas hiperventilados) o si callarán ante la decisión de Canadá, imagino que no se les ocurrirá desprestigiarlos aunque no les debemos presuponer un ápice de intelecto.