Societat · 8 d'Agost de 2022. 13:10h.

Caos a l'AVE per un robatori de fibra òptica

Detingut un jove de 19 anys

Caos a l'AVE per un robatori de fibra òptica

La circulació de l'AVE entre Madrid i Barcelona s'ha restablert després de més de cinc hores sense servei per un robatori de fibra, un jove de 19 anys ha estat detingut. Així i tot, el servei es ressentirà durant hores d'aquesta afectació total de primera hora del dia i els retards previsiblement seguiran, com a mínim, fins a primera hora de la tarda.

Cap a dos quarts de 3 de la matinada s'ha perdut la comunicació des del centre de comandament a Saragossa de la línia de l'AVE Madrid-Barcelona entre l'Arboç i Figueres que ha afectat la pèrdua de comandament, la senyalització i altres sistemes de seguretat.

Cap a les 6 del matí s'ha localitzat el tall de cables de fibra òptica i d'altres sistemes, entre l'Arboç i la Pobla de Montornès. Segons Adif s'han sostret 600 metres de cables de fibra òptica i senyalització. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de dinou anys com a principal sospitós d'haver sostret el cablejat de la línia de tren d'alta velocitat al seu pas per Santa Oliva.

Aquesta incidència ha afectat tota la línia de Madrid a Figueres i els combois que han de circular en totes dues direccions de totes les companyies. Els primers trens que havien de sortir de Sants, a Barcelona, i de l'estació d'Atocha, a Madrid, s'han suspès.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 manu21, moncul, 08/08/2022 - 22:22

esto es seguramente los que vienen a pagar la pensión

#8 Capit@n España, Purgandus populus!!, 08/08/2022 - 16:33

Un altra atac a Cataluñeeeeeeee !!!

#7 Gurguri, Barcelona, 08/08/2022 - 15:53

El robo de materiales por parte de bandas casi siempre de rumanos es endémica en Ferrocarriles tambien ocurre.Como siempre fallan las leyes.Esta gente multireincidente y las empresas que comprar lo robado tambien.Los Mossos trabajan mucho para nada el que ha detenido el juez lo dejará en libertad con cargos.Cuando lo llamen estara en Portugal.

#6 Masias , Mis posderas , 08/08/2022 - 11:55

No hay día en que no lo boicoteen, yo creo que se asustan al verlo
En el fondo es que no quieren que el caballo de hierro ( como por ahí lo llaman ) ande veloz por los páramos de Tractoria, Prefieren la vida tranquila de 1714 y desplazarse cadenciosamente a lomos de borrico de pura raza catalana.

#5 Capit@n España, Purgandus populus!!, 08/08/2022 - 11:47

19 años tiene el chaval que han pillado. Nacionalidad o etnia no la dicen. 60 metros de cable "guindao". La Cataluña surrealista.