Publicitat

El Govern atribueix l'"explosió de casos" a les festes de graduació i als viatges de fi de curs

Cap autocrítica

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha tirat pilotes fora sobre "l'explosió de casos" de coronavirus a Catalunya i els ha atribuït a "les festes de graduació, viatges de final de curs i la revetlla de Sant Joan". "Això fa aquesta tempesta perfecta, i això cal afegir el fet que hi ha moltíssimes persones que han vingut a Catalunya perquè som un destí turístic", ha afegit.

Argimon ha qualificat de "pèssima" la situació i ha exposat que "la infecció que nosaltres anem tenint aquests dies es trasllada al cap de vuit-deu dies a ingressos hospitalaris". En aquest sentit, ha subratllat que avui hi ha 20 persones més que ahir ingressades a les UCI.

Pel que fa a la situació epidemiològica, les dades publicades per Salut mostren que hi ha 70 persones més ingressades per la Covid als hospitals catalans, que ja són en total, 1.255. D'aquestes, 237 són malalts crítics a les UCI.

Josep Maria Argimon ha explicat que han agafat el llindar de 400 casos a set dies per cada 100.000 habitants per demanar l'autorització del toc de queda al TSJC perquè "si agafem 125, és tot Catalunya" el que caldria confinar, i ha assenyalat que "tot Catalunya no s'acceptaria".

El titular de Salut ha subratllat que "no estem demanant qualsevol cosa, tancar perquè sí", sinó perquè "estem en una situació de molta dificultat, amb una incidència molt i molt elevada". Argimon ha comparegut al costat del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, el dia que entren en vigor les noves mesures per mirar de frenar la propagació de la pandèmia.

Elena, per la seva banda ha anunciat un reforç de 300 agents dels Mossos d'Esquadra, afegits al dispositiu d'estiu, que les nits de dijous, divendres i dissabte vigilaran els llocs més susceptibles d'haver-hi concentracions de persones, "sobretot a Barcelona i poblacions del litoral".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Cajonacoa, Barcelona, 16/07/2021 - 09:33

Que se puede esperar de un lazi que no quiso vacunar a policía y guardia civil por venganza...! Este no es médico, es un matasanos de pueblo ... Otro que ha encontrado su sitio en politica para no tener que hacer guardias. Vergonya de paisito.Cat !!

#8 Pepe, Andorra, 15/07/2021 - 20:14

Por otra parte ¿De verdad le importa a alguien lo q diga la portavoz de un gobiernillo regional del tres al cuarto? Aquí cada uno q se busque la vida, pq si alguien espera q estos arreglen algo q no sean ellos mismos, lo lleva clarinete.

#6 karma, Barcelona, 15/07/2021 - 19:05

No fan autocrítica ni falta que fa, salta a la vista que ho fan molt millor que Madrid i la resta d'Espanya, som el number one de totes les regions europees

#5 Carlos Gomez, a sou de satanas, 15/07/2021 - 18:11

Estan capficats amb acabar la macabra feina iniciada per la temible Sepia d´Igualada quan va exercir de Mestressa de la Funeraria.

Aqui matar un sol gos no serveix de res.

Ja fa temps que ho vinc dient: la meva solucio es la francesa.

#5.1 Pepe, Andorra, 15/07/2021 - 20:12

Me sumo a la solución francesa, además de incluir el jacobinismo de serie. Aunque el síndrome de indefensión aprendida está generalizado, igual q hicieron los comunistas entre septiembre de 1939 y mayo de 1940 en Francia.

#4 Telamarinera , Vng, 15/07/2021 - 17:35

El nulo respeto del Ayuntament por el castellano, hará q muchos no votaremos a Collboni.