Publicitat
Societat · 27 de Maig de 2021. 15:13h.

Cap condemna per homicidi

Penes d'entre 53 i 8 anys de presó per l'atemptat gihadista a les Rambles

Cap condemna per homicidi

L'Audiència Nacional ha imposat 53 anys i sis mesos per a Mohamed Houli i 46 anys i 6 mesos de presó per a Driss Oukabir per organització terrorista i fabricació d'explosius arran atemptats gihadistes del 17 d'agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. En canvi, la sala els absol de 14 delictes d'homicidi pels que venien acusats pels familiars de les víctimes.

Pel tribunal, queda acreditada la seva participació en els fets, tot i que no estaven a cap dels llocs on es van cometre els atacs. La sentència conclou que els dos acusats van conspirar per cometre estralls i van participar en la fabricació d'explosius en el xalet d'Alcanar, base d'operacions de la cèl·lula terrorista.

Pel que fa a l'altre acusat, Saïd Ben Iazza, arrestat a Castelló, la sentència considera provat que va deixar el seu vehicle i documentació a la cèl·lula i el condemnen a 8 de presó per col·laboració amb organització terrorista.

Malgrat que a Barcelona i Cambrils hi van morir, en total, 16 persones i unes altres 140 van quedar ferides, la Fiscalia va considerar que ni Houli, ni Oukabir ni Iazza els autors materials dels atemptats, que van ser abatuts pels Mossos d'Esquadra.

El ministeri públic discrepava així amb moltes de les acusacions particulars i amb les acusacions populars -exercides per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i l'Associació 11-M, que sol·liciten per a Houli i Oukabir la pena de presó permanent revisable. El tribunal ha acabat imposant penes més altes de les reclamades per la Fiscalia, però sense condemnar per assassinat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Pep, Barcino, 27/05/2021 - 17:08

Recordemos que estas penas tan pequeñas son por la aplicación del Código Penal del PSOE de 1995, y mantenido por el PP. Con el CP anterior, el de 1973, esto no habría pasado.