Publicitat
Societat · 23 d'Octubre de 2009. 14:24h.

Capdevila veta l'accés de diputats del PPC a un centre de menors

Rafael Luna troba "intolerable que s'impedeixi als diputats fer la feina que tenim assignada"

Capdevila veta l'accés de diputats del PPC a un centre de menors

Carme Capdevila, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de Catalunya ha demanat empara al president del Parlament, Ernest Benach, perquè la conselleria d'Acció Social i Ciutadania "està obstaculitzant la feina dels diputats tarragonins Rafael Luna i Joan Bertomeu".

La conselleria d'Acció Social i Ciutadania, encapçalada per Carme Capdevila, "va impedir ahir que aquests dos diputats del PPC visitessin el centre de menors El Guaret a Valls (Alt Camp) perquè segons ells 'aquestes visites s'han de canalitzar a través de la Comissió de Benestar del Parlament i convidar a participar a la resta de grups'", expliquen.

El motiu de la visita era mantenir una reunió amb la direcció del centre i, en cap cas, alterar el normal funcionament ni les activitats dels menors. El diputat Rafael Luna ha qualificat "d'insòlita l'excusa donada per la conselleria" tot afirmant que "és intolerable que s'impedeixi als diputats fer la feina que tenim assignada".

"Mai hem canalitzat les visites particulars que fem els diputats a través de les comissions del Parlament", ha afegit. En aquest sentit el diputat vol saber "des de quan aquesta és la manera de gestionar les visites que els diputats fan pel territori".
 
Tanmateix ha assenyalat que "no veiem lògic que es posin traves a l'acció territorial dels diputats al Parlament de Catalunya i que els diputats del Partit Popular no puguem visitar un centre -el qual la pròpia Generalitat ha donat suport econòmic- per tal de conèixer de primer mà la important tasca que allà s'hi està duent a terme."
 
"És intolerable que Capdevila ens posi com a requisit que ens hi acompanyin també diputats d'altres grups parlamentaris. Això ens fa pensar que li molesta que el Partit Popular desenvolupi accions de proximitat territorial i que opta per vincular qualsevol acció d'aquest tipus als partits que actualment governen a la Generalitat".
 
El PPC demana en la carta al president que la conselleria no bloquegi l'activitat dels diputats. "Li demanem a la consellera que no vulgui monopolitzar l'activitat parlamentària i que ens deixi treballar donat que, com ella mateixa,  som representants dels ciutadans escollits democràticament i tenim el mateix dret que ella a fer la nostra feina i a establir ponts directes de contacte amb la societat", ha conclòs Luna.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 maria, Tarragona, 24/10/2009 - 12:08

estic d'acord amb el comentari de carmen, travelleu que per eso us paguen, no per passejar

#1 Carme, Tarragona, 24/10/2009 - 11:54

Miri senyor Luna si Capdevila ho ha fet es per alguna cosa no fan vustes be!que perque sigui diputat no te el dret de fer lo que li vingui en gana! ja esta be de que no fotin res!! es molt bonic dir que visitin centres!Trevalleu es lo que teniu que fer