Publicitat
Societat · 1 de Juny de 2012. 10:55h.

Caps policials "amenacen" els mossos que no posen multes

El Sindicat de Policies de Catalunya lamenta que "la prioritat d'Interior és recaptar"

Caps policials "amenacen" els mossos que no posen multes

Control de Mossos

El Sindicat de Policies de Catalunya denuncia que "les diferents Àrees Regionals de Trànsit del territori, els quals compleixen també les ordres rebudes per via jeràrquica, han ordenat als agents que hi hagi un augment de les denúncies de trànsit. La motivació no ha estat altra que la disminució en més d’un 80% de les denúncies efectuades pels agents".
 
"Els comandaments han informat que si no s’augmenta el nombre de denúncies, es procedirà a la denegació de tots els permisos als agents, la denegació dels canvis de torn entre agents i l’inici d’incoacions d’expedients disciplinaris", s'afegeix.
 
Des del Sindicat de Policies de Catalunya, "considerem que aquestes afirmacions constitueixen unes clares amenaces i coaccions per tal de pressionar els agents a denunciar, i recordem que els agents no poden sancionar si no presencien cap infracció".

Des del Sindicat de Policies de Catalunya "creiem fermament que la davallada pel que fa a les infraccions comeses pels conductors és deguda a la bona tasca realitzada pels agents del cos de mossos d’Esquadra durant tots aquests anys, des que es van assolir les competències en matèria de trànsit".
 
"Amb les ordres donades i les amenaces i coaccions efectuades pels comandaments, és evident que la prioritat del la Direcció General de la Policia i del Departament d’Interior és la de recaptar, no pas la de prevenir, ja que la principal preocupació és el descens de les multes imposades", indiquen.
 
Així doncs, "hem demanat al Director General de Policia que doni les ordres oportunes per tal que es deixi de pressionar, coaccionar i amenaçar els agents del cos de mossos d’Esquadra per tal que multin els ciutadans, amb l'única intenció de pujar les estadístiques i augmentar la recaptació".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 titus, Girona, 04/06/2012 - 14:45

No tinc massa simpaties pel govern però aquest sindicat està ple d'antics guàrdies civils. Són els que encoratgen a parlar en espanyol. NO van a favor de catalunya sino a erosionar el govern sigui del color que sigui.

#8 JJJ, BCN, 03/06/2012 - 08:04

EL sindicat de mossos cal que presenti unes estadistiques on es demostra la baixa sinistrabilitat, i num de morts, que avalen que els conductors catalans son millors conductors, i per aixó han baixat les multes.Ara si volen recpatar, que facin de Curro Jimenes i aturin els cotxes com els peruans!

#7 Sergi, Gavà, 01/06/2012 - 22:59

También amenazan a los de asuntos internos para que no miren mucho donde no deben

#6 Antoni, Barcelona, 01/06/2012 - 22:18

Molt bé el Sindicat de Policies de Catalunya. Multes, les justes, i especialment les que sancionen conductes perilloses i no les petites errades dels bons conductors. Sort que els professionals ho tenen clar i no cedeixen davant les pressions dels polítics de torn.

#5 MIGUEL HEIMANN, Barcelona, 01/06/2012 - 21:01

Ares les hi possaran el sobrenom de : Multeros.
Les multes injustes se han de recorre.Si te les posen per fets no demostrables es poden fer denuncies per falsetat documental.Aixo es pena
de presso.

#5.1 Ccc, Maresme, 02/06/2012 - 08:36

No manipules ni digas tonterías. Una cosa es una denuncia de un hecho que no ha sucedido, y otra de un hecho indemostrable. Lo primero delito. Para lo segundo, la presunción de veracidad del agente de la autoridad en las infracciones administrativas.