Publicitat
Societat · 12 d'Abril de 2013. 19:10h.

Cardús proposa fer la consulta el mateix dia que Escòcia

"Als qui políticament ens agradaria que sortís que sí, no ens convé fer-la després”

Cardús proposa fer la consulta el mateix dia que Escòcia

Salvador Cardús, en una foto d'arxiu

El sociòleg, Salvador Cardús, ha assenyalat que "m'inclino a fer la consulta, com a molt tard, el mateix dia que el referèndum d'Escòcia".

El membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional ha remarcat, durant una entrevista a TV3, que "si el procés escocès s'emboliqués, podria ser que no ens convingués associar la nostra consulta amb la d'Escòcia. Als qui políticament ens agradaria que sortís que sí, no ens convé fer la consulta després”.

Cardús ha recordat que el Govern ha demanat a aquest ens consultiu "com es pot arribar a exercir el dret a decidir. No crec que hi hagi cap problema que cadascú tingui els seus criteris personals i que en canvi sapiguem respondre a uns encàrrecs precisos, que no necessàriament s'ajusten a la nostra posició política".

Però ha aclarit que "la nostra feina no és deliberar sobre si volem o no la independència. El consell ha de presentar camins diversos i ha de treballar amb discreció per fer una bona feina".

El consell farà uns vint informes i "el Govern ha de decidir quins dels nostres resultats finals s'han de fer públics". "Abans de vacances tindrem alguns documents que podrem presentar", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Pere yo , Barcelona, 14/04/2013 - 11:27

Cuando cada vez es más difícil mantener la mentira de la idílica Itaca, a los ideólogos del secesionismo les entran las prisas. Deprisa, deprisa, que cada vez más gente está abandonando el barco al ver que es un camino a ninguna parte. En fin, no se puede engañar a todo el mundo todo el tiempo.

#12 Edu Canals, bcn, 13/04/2013 - 20:21

Cardús es el tío más triste y gafe de toda la galaxia indepe. Todo lo que toca fracasa. Cardús, alegra esa cara, que conseguir, no conseguirás nada, pero las dietas con tres ceros que te vas a levantar con la movida no se las salta un gitano.

#11 Manolo, Barcelona, 13/04/2013 - 12:13

Este hombre académicamente hablando, no es nadie, Fuera de nuestras fronteras locales, nadie le conoce.

Le dan premios locales y ahora le nombra no sé qué y para qué el Gran Timonel junto a amigos de CIU.

Teniendo en cuenta que nuestro Presidente no tiene ninguna credibilidad, todo me suena a humo

#11.1 Terrasense, Terrassa, 13/04/2013 - 18:36

No te preocupes Manolo por que pronto vais a conocer a este tonto util ,y no precisamente por nada bueno,estad atentos

#11.2 spain is over, bcn, 13/04/2013 - 23:35

premios locales? una mica com els espanyols doncs, que al màxim que poden aspirar es al premi princep de astúries...en l'àmbit internacional com a molt els esports i encara gràcies als esportistes catalans

#10 Barcelona, Barcelona, 13/04/2013 - 03:54

Quin dret a decidir i consulta més democràtica i imparcial està preparant l'imparcial ?Consell Assessor de la Transició Nacional?. I quina garantia i confiança donen al poble català, argumentant de fer la consulta abans que la d?Escòcia no sigui que el poble català reflexioni cap el No. Brutal!

#9 robertg, Republica de Catalunya, 13/04/2013 - 02:17

Totalment d' acord. S' ha de fer abans o després. O assegurar-nos que els escocesos voten que SI.