Publicitat
Societat · 23 de Març de 2010. 19:57h.

Carod encoratja els pakistanesos a construir Catalunya

A la comunitat catalana hi viuen 36.000 ciutadans del Pakistan

Carod encoratja els pakistanesos a construir Catalunya

Una imatge de l'acte (foto: Eva Guillamet)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit aquest dimarts l’acte de celebració del dia de la Constitució del Pakistan, on ha instat la comunitat pakistanesa a involucrar-se en “la voluntat d’avançar, de construir allò que tots nosaltres tenim en comú, que és el futur, la nació catalana dels propers anys”.

A l’acte també han participat el secretari per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós; el cònsol general del Pakistan, Hussain Syed Ayaz, i el president de la Federació d’Associacions de Pakistan a Espanya, Raja Shoib Satti.

Durant la seva intervenció, Carod  ha posat de manifest la importància de la implicació de la comunitat pakistanesa en la construcció del futur de Catalunya,“un país", ha dit, "que us vol com a motor de canvi i benestar”.

Ha afegit que Catalunya ha de ser un país“que també us ofereixi un lloc de dignitat i respecte, un lloc de llibertat i de benestar”, i ha afirmat que “el canvi de la nació catalana, ja només és possible amb vosaltres”.
 
El dia del Pakistan commemora la signatura de la Constitució i la proclamació de la Repúbica Islàmica, l’any 1956. Alhora es va triar aquesta data per commemorar la Resolució de Lahore de l’any 1940.

En aquest sentit, ha explicat que aquest dimarts se celebra que uns homes “van tenir la capacitat de pensar, d’idear, d’imaginar un país, un país nou que donés un lloc de dignitat i llibertat als seus ciutadans, un lloc d’igualtat i no discriminació”.
 
Actualment viuen a Catalunya 36.498 pakistanesos, la majoria a l’àrea metropolitana de Barcelona. Bona part d’aquest grup poblacional, un 85%, són homes, i la majoria tenen entre 30 i 44 anys (46%) i entre 15 i 29 anys (30%).

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 subdit islamic de catalunya, barcelona, 24/12/2010 - 19:05

no entenc res perque fa aquestes coses aquest home?
es que no es dona que hi ha gent catalana que li fa falta treballar? si porta treballadors d´importació que pasa amb nosaltres?
algú mo ho pot explicar????

#10 Sergy, Barcelona, 04/04/2010 - 12:39

Pues va a ser que de gitano y de moro,yo que soy Español hasta las trancas, tengo mas bien poquito,y por defender a España y la unidad de españa me llamarias facha,sin embargo tú eres el racista y fascita que te ries de las d etnias,Españoles x siempre

#9 Fran, Llinars, 25/03/2010 - 15:02

Carod,quants anys estan els pakis sense pagar impostos quan obren negocis?,pots explicar xq tenen totes les botigues al carrer centric d bcn?si aixo es contruir Cat...voldras dir q et construeixin el teu xalet.

#8 Oriol, BCN, 25/03/2010 - 10:22

Español, me sabe mal, hijo mío, de verdad, pero resulta que Pakistán está en Asia, no en África. Aparte de hacer proclamas de superioridad racial, también sería deseable que estudiaras un poquito...

#7 Espanyols = gitanos nord africans, Lleida, 24/03/2010 - 14:40

Español tu parlant d'africans? Quan els espanyols sou els gitanos d'europa i sou molt més semblants als vostres veïns nord africans que no als europeus catalans com nosaltres..Per un animal inferior com tu la raça ària és ser com falete no? jajaj