Publicitat
Societat · 18 de Gener de 2010. 21:36h.

Carod, rebut pel president del Senegal

Els 20.000 senegalesos de Catalunya tindran consolat

Carod, rebut pel president del Senegal

Carod-Rovira saluda el president del Senegal, Abdoulaye Wade. Acompanyen al vicepresident del Govern la viceconsellera d'Acció Exterior i Cooperació, Roser Clavell, i del director general de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves (foto: Pape Seydi)

Els senegalesos són la primera comunitat de l'Àfrica subsahariana a Catalunya, amb uns 20.000 residents, que podran comptar properament amb un consolat. L'acord va ser adoptat durant una reunió entre el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el ministre d'Afers Exteriors del país africà, Madické Niang.

Aquesta reunió va ser prèvia a una altra que Carod-Rovira ha mantingut amb el president de la República del Senegal, Abdoulaye Wade. Carod estava acompanyat per la viceconsellera d'Acció Exterior i Cooperació, Roser Clavell, i el director general de Cooperació al desenvolupament, David Minoves.

Durant la reunió s'han analitzat els projectes de col·laboració entre els dos països, entre els quals destaquen els programes que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) desenvolupa a la zona. Senegal és un país prioritari per la cooperació catalana, tal com recull el pla director 2007-2010, aprovat per unanimitat al Parlament de Catalunya.

Senegal és un país amb una forta tradició de la cooperació catalana. Es tracta d’un dels països amb un dels índexs de desenvolupament humà més baix (ocupa la posició 156 d’un total de 177 països), amb evidents desigualtats de gènere (l’alfabetització adulta és del 29% entre les dones i del 51% en els homes i el salari masculí dobla el femení) i amb problemes d’alfabetització.

Els projectes de la cooperació catalana al Senegal, centrada de manera prioritària a la regió de Kolda, tenen com a objetiu incrementar les capacitats productives de la població, millorant l’accés a l’aigua i també a la producció agrícola i ramadera dels petits productors.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 xavi, sabadell, 20/01/2010 - 11:05

PUES EL COMENTARIO ES QUE EL DE LA FOTO NO ES EL PRESIDENTE DE SENEGAL. TENGO NEGOCIO ALLI, Y EL PRESIDENTE TIENE 84 AÑOS Y NO TIENE NADA QUE VER CON EL DE LA FOTO.
MALA INVESTIGACION,.......

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/01/2010 - 07:23

Se pondrán de acuerdo sobre a qué amigo de cualquiera de los dos corresponderá la nueva silla que se equilibrara´con la recíproca en SEnegal y seguroya se está preparando una sustanciosa subvención de Carod a cargo de nuestro bolsillo