Societat · 8 de Juny de 2012. 09:29h.

Castella-La Manxa suprimeix el seu Defensor del Pueblo

Per raons "d'austeritat de la despesa, de major eficiència i de duplicitat innecessària d'aquesta institució"

Castella-La Manxa suprimeix el seu Defensor del Pueblo

María Dolores de Cospedal, en una foto d'arxiu

La presidenta de Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal, ha suprimit el Defensor del Pueblo de la autonomia que presideix per raons "d'austeritat de la despesa, de major eficiència i de duplicitat innecessària d'aquesta institució, ja que existeix la Defensoria estatal que fa la mateixa tasca".

Segons s'informa al BOE, aquesta decisió s'ha pres perquè "la multiplicitat d'institucions autonòmiques, suposa, sens dubte, un atac a l'eficiència administrativa i una duplicitat de despeses de difícil justificació. A més, la supressió del Defensor del Poble de Castella-La Manxa en cap cas no suposarà una minva dels drets dels ciutadans, perquè aquests sempre poden acudir al Defensor del Poble estatal".

El text remarca que "resulta evident que el legislador preveu la possibilitat de l'existència de Defensors autonòmics però no la obligació que a cada comunitat hi hagi una institució similar, encara que mes limitada en les seves competències, ja que no podran exercir el control de la 'mala administració' de l'Administració de l'Estat".

Finalment, s'exposa que "l'Estatut d'Autonomia de Castella-La Manxa no recull el Defensor autonòmic, a diferència de moltes altres comunitats autònomes, que van dotar de rellevància estatutària aquesta institució" i afegeix que "l'habilitació competencial per crear aquesta institució va ser per tant, la capacitat d'autogovern de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa. En aplicació d'aquesta facultat d'autogovern, en nom de racionalitzar l'Administració amb un menor cost per als ciutadans, s'articula per tant la supressió del Defensor del Poble".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 komunistorro, Barcelona, 08/06/2012 - 14:54

aqui solo butifarrades con vino caliente en porron cuatro gritos diez esteladas , y venga todos para casa murmurando la culpa es de Madrid, y en las proximas elecciones a votar a LA CAIXA (CIU)

#6.1 Gerard, Barna, 10/06/2012 - 10:19

Tot un exemple aquests de (Caixa) Castilla-La Mancha, governats per Bono, àlies "la soldiaridad se aplica con el dinero de otro" durant dècades. Comprenc que t'agradi, això sí.

#5 Patateta, Horta, 08/06/2012 - 14:51

fent una analisi dels articles publicats del tema et dones compte que el diari és un altaveu de l'estrategia del mundo i del pp. és aquí on haviem d'arribar, no? a demanar la supressió d'institucions catalanes, de denunciar el malbaratament de diners mentre no questionen les finances espanyoles

#4 Trinity, BCN, 08/06/2012 - 14:16

és llògic, un poble indefens és indispensable per a un règim autoritari

#3 Timbaler, Bcn, 08/06/2012 - 09:49

Ja fem tard. Nosaltres hauríem de fer el mateix. No serveix per a res. Només viatges i més viatges en bona companyía. Cal estalviar.

#3.1 Gerard, Barna, 08/06/2012 - 10:38

És cert, no ens podem permetre el Defensor del (seu) pueblo, ni el ministre de cultura, ni el de sanitat. Amb les nostres institucions -i una bona dosi augmentada de transparència, esclar- en tenim prou.

#2 Xavier V, Barcelona, 08/06/2012 - 09:48

Per ells, rai. Però com als catalans ens haguès de defensar la "Defensora del Pueblo" només sobreviurien la Camacho, el Cañas i el Caja.