Publicitat
Societat · 28 de Setembre de 2013. 11:52h.

Castellanoparlants a favor de la independència

La plataforma Súmate agrupa "espanyols" que volen la secessió

La Plataforma Súmate, formada per castellanoparlants, s'ha presentat mitjançant un manifest i un vídeo que ha estat publicat per El Periódico, en què diverses persones que es defineixen "espanyols com tu", malgrat estar orgullosos de les seves arrels, demanen la independència de Catalunya amb diferents arguments.

En el manifest expliquen que "Súmate és una associació sense ànim de lucre i no partidista constituïda per ciutadans i entitats cíviques i socials, l'objectiu és estendre el debat social i polític obert a Catalunya sobre el seu futur com a poble".

"Súmate està formada en gran part per catalans de llengua i cultura castellana/espanyola que, per qüestions familiars i/o d'origen, hem mantingut aquest patrimoni sense renunciar per això a ser i formar part activa de la comunitat nacional catalana", afegeixen.

En aquest sentit, consideren que "després del reiterat menyspreu dels diferents governs de l'Estat espanyol cap a les necessitats i les justes reivindicacions de la societat catalana, ha arribat l'hora que treballem com un sol poble i construïm un nou país".

Súmate també denuncia "el desequilibri fiscal i el maltractament polític al qual l'Estat espanyol sotmet a Catalunya des de fa temps, per part d'unes elits centralistes que empobreixen i castiguen la població de Catalunya, que és la que més riquesa genera".

"Tenim dret a decidir quin futur volem i estem convençuts que un estat propi va a beneficiar al conjunt dels catalans, sobretot a la Catalunya popular i metropolitana, la que concentra la majoria d'aturats, famílies empobrides i que més pateix el desmantellament de els serveis públics. ara més que mai, la Catalunya social que volem i necessitem mereix decidir democràticament el seu futur i construir una Catalunya sobirana", conclouen.

Imatge del vídeo
Publicitat
Publicitat

259 Comentaris

Publicitat
#110 F C, Badajoz, 26/05/2014 - 03:31

Pero si Cataluña encabeza la lista de CCAA que reciben más dinero. En 2.º va Madrid. El problema es que la Generalidad se queda con gran parte del dinero para pagar a TVC y demás medios de com. catalanes para promover el independentismo, diciendo que no les dan dinero. Los peajes los pone la Genrld.

#109 Catalán de adopción y Sanluqueño, Tarragona, 26/12/2013 - 00:56

vaya, veo que a muchos les da mucha rabia, que haya castellano parlantes independentistas, o independentistas que hayan nacido en otras regiones. Menos vísceras y más cerebro. Las cosas se pueden decir dialogando.

#108 El azote de los necios, Barcelona, España, 30/09/2013 - 14:37

Jesús-Álvaro, tienes menos credibilidad que un calcetín sudado.... nadie se creería que un murciano tenga amigos en Murcia y que se dedique a fomentar en los foros el independentismo y la xenofobia antiespañola y murciana....sencillamente te escupirían en la jodida cara de renegado... no me lo creo

#108.1 Jesús, Murcia, 01/10/2013 - 08:49

Lo que te pasa es que, COMO ERES UN INTOLERANTE, no concibes que las personas normales tengamos amigos de otras ideologías.

#107 España, que gran pais, sbd, 30/09/2013 - 13:11

http://www.e-noticies.tv/canales/actualitat/me-ha-pasado-una-cosa-verdaderamente-notable-12302.html

#106 El azote de los necios, Barcelona, España, 29/09/2013 - 21:20

Alvaro, el sudamericano pro independentista que se hace llamar ahora Jesús.... te encontraré.... da igual el nombre que te pongas... se nota que no eres ni europeo ni español, algún día te explicaré porque te descubres sin pretenderlo.....ja,ja.... gusano muerto de hambre....renuncia al dni ya!!!!

#106.1 Jesús, Murcia, 29/09/2013 - 23:35

Jajajajajajaja la verdad es que hay veces que parece que te parodias a ti mismo. Joder, me lo paso genial contigo, jajajajajjaa, pero mira que llegas a decir sandeces, anda, jajaja, suelta ya por qué "me descubro", jajaja, normalmente me das pena, pero lo de ahora es un número cómico buenísimo, jaja

#106.2 El azote de los necios, Barcelona, España, 30/09/2013 - 14:28

Yo si que me rio.....murciano dice........vuelte a sudamerica y relájate... y renuncia a la nacionalidad española que nunca debieron darte...¿hablamos ahora del quechua y el guaraní?