Publicitat

Només un 3% dels joves a Eivissa el parlen

Català antipàtic

El dirigent eivissenc de JxCat, Josep Costa

El 78,5% dels joves d'Eivissa, així com Formentera, parla habitualment només en castellà. Només el 2,9% dels joves d'Eivissa i Formentera parla habitualment en català, mentre que un 12,9% que parla català i castellà, segons l'Enquesta d'Usos Lingüístics a les Illes Balears, 2014.

És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua participa per 3a vegada en el Giving Tuesday “posant el focus en el jovent d'Eivissa”. “Acostar el català al jovent és una tasca que perseguim des de fa temps”, indiquen.

“A Eivissa l'ús habitual de la llengua és només del 22%, una xifra inferior al conjunt de les Illes Balears, on el català és la llengua habitual del 36,8% de les persones. I es calcula que quatre de cada deu persones no empra mai el català al principi d'una conversa”, lamenten.

La Plataforma remarca que “volem revertir aquesta situació! Per això farem arribar el català d'una manera propera, atractiva i lúdica al jovent”. “Durem a terme un seguit d'activitats, principalment tallers, xerrades i seminaris virtuals entre el jovent eivissenc i el seu entorn”.

“Per fer-ho realitat, necessitem el teu suport! Fes un donatiu i ajuda'ns a portar la llengua catalana, però també la cultura i l'oci en català, al jovent d'Eivissa. Transformar els hàbits lingüístics de la població i donar visibilitat al català com a eina de cohesió social també depèn de tu!”, afegeixen.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#27 XMB, Barcelona, 21/11/2020 - 15:57

Con lo fácil que sería si dijesen " somos españoles, el catalán (vasco, gallego, valenciano, ibicenco,...) es un idioma español que deberiamos conservar", seguro que muchos nos apuntaríamos, pero esto que hay detrás del nacionanismo de dividir y romper Españq, pues no.

#24 Pere, Girona, Spain, 21/11/2020 - 13:06

Tranquils Lazis, el PSOE -PSIB us ajudarà

#23 EduardR, BCN, 21/11/2020 - 09:25

Cuando se politiza la lengua, pasa estas cosas. Están convirtiendo el Català en una lengua antipática.

#22 SOY MATÍAS/ ME GUSTAN LAS TÍAS, TABARNIA, 21/11/2020 - 09:21

El repudio del catalán debido a su imposición no es sólo esperable sino también lógico.

De hecho, en física tenemos la Ley de la Acción-Reacción: "A toda fuerza, se le opone otra de igual valor y sentido contrario"

Por mi parte, hace ya años que no digo ni una sola palabra en catalán. Se lo pueden meter donde les quepa... y más allá

#21 Marcial, Santa Coloma, 21/11/2020 - 08:46

Un idioma nunca es antipático. Lo hace antipático la gente que lo habla, que tampoco. Solo algunos que se apropian, lo instrumentalizan, obligan, imponen, controlan, categorizan a la gente por su uso, dividen, los detestan y discriminan por ello. Su ideologización lo hace antipático. Cuando cae en manos de ultras excluyentes.