Publicitat
Societat · 24 de Novembre de 2018. 13:54h.

Catalanoparlants de segona divisió

Plataforma per la llengua denuncia “centenars d'agressions per catalanofòbia” de les forces de seguretat

La Plataforma per la Llengua ha posat en marxa la campanya “Ja n’hi ha prou”, on denuncien que “cada any milers de persones són discriminades per parlar en català”. L’organització ha publicat un vídeo "basat en un cas real" on un policia abusa d’autoritat amb un dona pel simple fet que aquesta parla en català. "Centenars d'agressions per catalanofòbia", asseguren.

La plataforma considera que “la majoria d’aquestes agressions es produeixen en la relació amb les administracions públiques i s’han catalogat com a greus pel fet que el ciutadà s’ha quedat sense la possibilitat de fer el tràmit o gestió perquè ha estat vexat o agredit”.

“Això és només la part més coneguda d’un problema molt més gran. I és que la causa principal d’aquestes discriminacions és que, a diferència d’Estats democràtics plurilingües com el Canadà, Bèlgica, Suïssa o Finlàndia, l’Estat espanyol funciona amb una llengua de primera, sempre vàlida, i tracta la resta com a secundàries, fet que ocasiona un descuit generalitzat a l’hora de prestar els serveis en català”, lamenten.

“A més, moltes discriminacions no es denuncien o bé els parlants renuncien als seus drets lingüístics per evitar situacions d’aquesta mena”, critiquen, a més de reivindicar “solucions que evitin que siguem ciutadans de segona pel fet de parlar el català”.

“Denunciem aquest estat de discriminació lingüística! Signa el pla de xoc de mesures contra les discriminacions i la impunitat i reclamem als governs que les apliquin per posar fi a aquesta situació”, sentencien.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#21 Neferu, Barcelona, 26/11/2018 - 19:40

Por Dios, qué pésimos actores son!!

#20 Flanagan, La Catalunya espanyola esta de moda, 25/11/2018 - 15:36

Os vais a seguir jodiendo indepas por falsos y además para siempre.

#19 Ciudadano X, Barçalunya, 25/11/2018 - 12:58

Producciones Estiércol. Más falso que un duro de cuatro pesetas. Entre las fuerzas de seguridad hay muchos que son de fuera, y como todo el mundo sabe español no cuesta nada contestar cuatro palabras en español con las fuerzas de seguridad, que no se trata de un examen. Evidentemente, dificultar el trabajo es resistirse a la autoridad.

#18 Polloloco , Tabarnia , 25/11/2018 - 00:17

Alucinante! Los verdugos haciéndose pasar por víctimas

#17 Edu llopis peris, Tarraco, 24/11/2018 - 23:00

Qualsevol poli a Catalunya ha de xerrar be les 2llengues oficials, aixi si l, infractor xerra n cátala l polí tb ho ha d fer i si xerra n castella doncs Q parli n castella on es l problema? I si s un ángles n ángles i Prou romancos

#17.1 Tabarnés puro, Barcino, 25/11/2018 - 06:47

Todo ciudadano español tiene el derecho y el deber de conocer el español y el derecho de hablarlo. El prusés ha sacado a la luz que la política lingüística de la Generalitat no cumple estos preceptos, con casos flagrantes de políticos y consejeros incapaces de articular frases enteras correctas en español. Pues fuego.