Publicitat
Societat · 24 de Setembre de 2012. 17:05h.

"Catalans, si us plau, no marxeu"

Un administratiu madrileny considera que Espanya necessita Catalunya "per escapar de la mediocritat"

"Catalans, si us plau, no marxeu"

Imatge de l'entrevista a El Periódico

Jaime Tello, un administratiu madrileny, confessa que "entenc l'independentisme" i considera que "el punt de vista dels catalans sempre ha estat més avançat".

Tello és l'autor d'una carta publicada dilluns passat a El Periódico que, sota el títol "Catalans, si us plau, no marxeu d'Espanya; us necessitem per fugir de la mediocritat", ha causat furor a les xarxes socials.

El diari del Grupo Zeta publica aquest dilluns una entrevista a l'autor de la carta, en la qual assegura que l'any 1994 va passar les vacances a Catalunya i en va treure la impressió que "és més civilitzada que la resta". És per això que va demanar el trasllat i va viure a Barcelona poc més d'un any.

"Quan Terrassa, Manresa o Sabadell eren ciutats de 100.000 habitants amb fàbriques i art modernista, Coslada o Móstoles eren un terròs de pagesos. Madrid ha florit molt gràcies al BOE i la cort, a allò que es diu el capitalisme castís", explica.

També comenta que va escriure la carta perquè "hi ha molta ximpleria amb aquest tema" i ho va decidir l'endemà de la manifestació de la Diada després de "llegir els editorials de la premsa madrilenya".

Malgrat tot, després de l'enrenou que ha causat el seu escrit a les xarxes socials, matisa que "no defenso la independència, però la comprenc. No vull que Catalunya s'independitzi perquè té molt a donar a Espanya, no pel que fa a aportació fiscal".

I és que a la carta publicada fa una setmana, a banda de deixar palès el seu amor i admiració cap a Catalunya, assegurava que "catalans, si us plau, no us n'aneu d'Espanya: us necessitem per escapar de la mediocritat. Però si us en voleu anar, i us n'aneu, porteu-me amb vosaltres!".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#26 eu, ourense, 25/09/2012 - 14:52

jo er!, alguien importante: un administrativo de Madrid.

#26.1 El vecino del quinto, Barcelunya World, 26/09/2012 - 02:40

Jajaja nadie lo habria resumido mejor...

#25 Francesc, Terrassa, 25/09/2012 - 12:43

És un plaer descubrir vida intel.ligent a la Meseta.
Una flor que no fa estiu. INDEPENDÈNCIA

#24 Fartde tot, BCN, 25/09/2012 - 12:33

Si vosté no els aguanta, imaginis nosaltres. Adéu siau.

#23 Cigronet, SFG, 25/09/2012 - 09:39

Sr. Tello, l'agraeixo el seu suport moral, però ai las!! Ha fet tard, massa tard. Ja que sembla que ara viu a Catalunya, si Vostè està o estigués censat aquí, què votaria en un referèndum per la nostra independència, paraula que també vol dir Llibertat ??

#22 ciutadà ppcc, Barcelona, 25/09/2012 - 08:59

Hem de marxar per qüestió de supervivència.

Que no es preocupi, que serem bons veïns i serà ben rebut.