Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2021. 15:38h.

Catalunya, a la cua de les renovables

Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Andalusia i Aragó la superen en potència eòlica

Catalunya, a la cua de les renovables

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, van presentar ahir el full de ruta de la transició energètica a Catalunya però, per exemple, en potència eòlica es troba a la cua d'Espanya. Catalunya, que en aquesta energia renovable no arriba al 5% de la que es produeix a tot l'Estat, té al davant comunitats com Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Andalusia i Aragó.

El full de ruta del Govern vol esmenar el decret sobre renovables del 2019, que estableix com a objectiu aconseguir per a les renovables el 50% de la quota de la generació d'energia elèctrica el 2030. Però aquests tres últims anys, dels 432 projectes de parcs solars presentats a la Generalitat, només 179 es van considerar viables i només nou han passat a la fase d'informació pública. I dels 159 projectes de parcs eòlics, 68 s'han considerat viables, però cap no ha arribat a la fase d'informació pública.

El pla del Govern preveu la creació d'una xarxa d'oficines tècniques per donar suport als municipis, l'aprovació del Pla territorial i de la Llei de transició energètica, la creació d'una energètica pública i l'impuls de l'aprofitament de la biomassa i el biogàs.

Aragonès i Jordà van defensar una resposta transformadora des de Catalunya que "permeti descarbonitzar les nostres vides, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 55% l'any 2030 i arribant a la neutralitat d'emissions de carboni l'any 2050".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 pepe, Andorra, 22/10/2021 - 10:28

y tiene su explicación, en la región, no hay pantanos en escalera, como si he visto en Aragón o Galicia, es decir, son tres pantanos con unos generadores eólicos q se usan para bombear el agua hacia arriba y así siempre tener unas baterías, por así decirlo, una reserva para cuando se necesita. Y habiendo nuclear también es tontería....

#11 Capit@n España, Purgandus populus!!, 21/10/2021 - 23:51

Los que si son renovables son los mangantes de Govern. Yo los renovaría a todos.

#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 21/10/2021 - 23:14

La culpa és de Madrit i de la Ayuso! Segur!

#9 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 21/10/2021 - 19:22

La veritat es que jo no tenia cap esperança que del cap de la temible cartera de Ripoll sorgis cap ocurrencia mes enlla de promocionar el consum de llet crua i la tossuda defensa de l´autarquia alimentaria sortosament avortats quan el Col.legi de Metges de Catalunya va posar el crit cel al amb l´afany exterminador de esta inane bipeda

#8 =SEPTUAÇentésimoQVjNCUAGéçimo=, =CÇJQSU=757=, 21/10/2021 - 18:27

En la América ESPAÑOLA
=NO-HUBO-GENOCIDIO=

INDIOS ACTUALES:
96% en Bolivia
88% en México
85% en Perú
82% en Guatemala

En la América ANGLOSAJONA, HOLANDESA, FRANCESA y PORTUGUESA
=SÍ-HUBO-GENOCIDIO=

INDIOS ACTUALES: =1%=

ESPAÑA acabó
con el =CANIBALISMO=
y con los =SACRIFICIOS-HUMANOS=
de los IMPERIOS INCA y AZTECA.