Publicitat
Societat · 18 d'Octubre de 2020. 09:30h.

Catalunya encara no té radar covid

Torra va anunciar que estaria el setembre

Catalunya és l'única comunitat autònoma que no disposa de l'aplicació de rastreig de contactes via 'bluetooth' anomenada Radar Covid malgrat que l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, va manifestar que estaria llesta el setembre. La Comunitat de Madrid, l'última regió que no disposava de l'aplicació, va incorporar l'aplicació a mitjans de la setmana passada.

El secretari general de Salut Marc Ramentol, preguntat aquest dissabte sobre el retard en l'aplicació al programa Preguntes Freqüents de TV3, ha justificat el retard afirmant que "no hem pogut integrar-lo al nostre sistema de rastrejos" i ha assegurat que properament estarà a disposició.

"Som de les darreres comunitats en activar l'aplicació" ha admès Ramentol. "Aquesta activació -que és un sistema que suposa una bona solució tecnològica-, però és un sistema de rastreig de contactes que havíem d'integrar necessàriament en el nostre sistema de rastreig de contactes. Sinó estaríem amb la possibilitat de tenir contactes estrets a partir de dos sistemes de rastreig. La qual cosa per l'estudi de traçabilitat podia suposar un problema" ha dit.

"Nosaltres sempre hem explicat que aquesta activació la farem quan tinguem garantit que podrem integrar de manera efectiva l'aplicació Radar Covid als sistemes de rastreig" ha explicat. "El motiu del retard és que, no hem pogut integrar-ho. I això serà aquests propers dies, aquesta setmana que ve o d'aquí a dues setmanes activarem Radar Covid" ha manifestat.

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, ja va anunciar el passat 24 d'agost l'aplicació de rastreig de contactes en el marc del que el Govern va anomenar 'Operació setembre', un pla amb sis mesures encaminat a revertir les males dades epidemiològiques.

El secretari general de Salut Marc Ramentol
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#19 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/10/2020 - 21:06

Que tossuts son.

Es reisteixen a acceptar que cap notari vol escripturalis la finca i ells erre que erre.

#18 asd, Barcelona, 18/10/2020 - 20:14

Según las explicaciones que da es imposible incorporar RadarCovid al sistema de la Geeralitat, la aplicación no guarda datos que permitan identificar personas: sólo envía un aviso a quién haya estado cerca de un positivo para que a su vez se ponga en contacto con su CAP. El sistema de la Generalitat identifica a los contactos estrechos.

#17 M, Sabadell, 18/10/2020 - 19:20

Cada vez esta mas claro, mientras la unica prioridad de estos politicos indepes sea la independencia, todo lo demas pierde importancia para ellos, les importa un comino aumentar el presupuesto para sanidad, mejorar los transportes, ayudar a los autonomos, implantar medidas preventivas contra el covid, etc.
A tv3 tampoco le faltara ni un euro nunca

#17.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 19/10/2020 - 11:31

de hecho han desvidado dinero que debería haber ido a la lucha contra el Covid a tv3

La Generalitat prevé destinar dinero del 'fondo Covid' a TV3
https://cronicaglobal.elespa nol.com/politica/generalitat-p reve-destinar-dinero-fondo-cov id-tv3_368370_102.html

#16 Galba, Barcelona, 18/10/2020 - 19:18

Com sempre, es tracta de demostrar que som millors, que fem les coses de forma diferent al Gobiernodel Reino de España, i de que els morts s'ens en enfoten en tant en quant poguem marcar paquet. Fills de puta, això es el que són.

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/10/2020 - 15:37

Que tossuts son.

Es reisteixen a acceptar que cap notari vol escripturalis la finca i ells erre que erre.