Publicitat
Societat · 8 de Març de 2012. 21:25h.

Catalunya és un "estat d'excepció", segons els que han denunciat la immersió

Francisco Caja diu es torna als "privilegis feudals" després de la sentència del TSJC

Catalunya és un "estat d'excepció", segons els que han denunciat la immersió

Francisco Caja, en una imatge d'arxiu

El president de Convivencia Cívica Catalana, Francisco Caja, ha afirmat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala "de forma aberrant la vulneració d'un dret constitucional" després de la sentència sobre la immersió i que s'ha declarat "la independència judicial de Catalunya".

"El pronunciament del TSJC es pot sintetitzar de la manera: el poder polític autonòmic pot mantenir impunement el sistema d'immersió lingüística que significa l'exclusió del castellà com a llengua vehicular a les escoles de Catalunya sempre que els pares no emprenguin, un per un, un procés judicial individual perquè el Tribunal Suprem els reconegui el dret que els seus fills rebin un ensenyament bilingüe", explica en un comunicat.

També diu que "el TSJC avala de manera aberrant la vulneració d'un dret constitucional fonamental sempre que la víctima d'aquesta violació no ho denunciï i emprengui accions judicials. Cosa que equival a declarar la independència judicial de Catalunya que amb tant afany han perseguit els nacionalistes des de sempre".

"Amb aquesta decisió a partir d'ara, s'institueix a Catalunya un estat d'excepció en què no hi ha drets fonamentals individuals... si no els empara després d'un llarg procés judicial el Tribunal Suprem de la Nació, Espanya. El que equival a la restauració dels vells privilegis feudals, inclòs el vell 'dret d'abús i maltractament' medieval del qual gaudien els senyors feudals a Catalunya", afegeix.

Convivencia Cívica Catalana espera que "el Tribunal Suprem restauri immediatament l'imperi de la llei a Catalunya i no permeti que imperi un estat d'excepció en què els ciutadans es converteixin en súbdits per als quals els drets fonamentals són graciables: sempre que el poder polític es vulgui concedir-".

"El contrari d'una democràcia constitucional, el règim que en els albors de les democràcies occidentals deia un dels seus pares, l'abat Sièyes, que només existien si es garantia la vigència efectiva per sobre de tot dels drets i llibertats individuals i la separació de poders, fonamentalment la independència judicial. El Poder judicial està obligat en tot cas i en aquesta circumstància a preservar la nostra democràcia constitucional", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#34 badapetita, Badalona, 09/03/2012 - 23:24

El Sr. Caja, es un piróman, ja acostumat a encendre focs llingüistics. No cal gastar la vista en llegir les seves declaracions, que fan pudor.

#33 fart, Sant Cugat del Vallès, 09/03/2012 - 22:29

Francisco Caja, catalanofobic extrem, que fas visquent a Catalunya? ningú et priva de marxar, perque no t'en vas de Catalunya? potser es que aqui es viu molt be, i mes del cuento eh?

#31 Joan, Barcelona, 09/03/2012 - 14:51

Com diuen ells: LES SENTÈNCIES, S'ASSUMEIXEN, i punt i a part. Si no els agrada, ajo y agua. No sé exactament què vol dir, però com que ells ho diuen tot sovint doncs m'imagino que és la seva pròpia medecina. parlant en plata: QUE ES FOTIN!!!

#30 Carrasclet, girona, 09/03/2012 - 14:16

Sr. Caja, si no li agradem els catalans, ni la nostra llengua, ja sap que ha de fer, a la seva estimada Espanya el rebran amb els braços oberts,
Però per desgràcia, cap d'aquests fot el camp, no ens els podem treure de sobre ni amb oli bullent.

#28 peus, bcn, 09/03/2012 - 12:46

quina cola de flipats,amb la crisis qe tenim i aquests dient "xorrades"