Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2012. 11:31h.

"Catalunya ha començat a caminar cap a la independència"

Un col·lectiu de la Catalunya Nord demana al president de Llenguadoc-Rosselló que no "giri l'esquena al seu futur"

"Catalunya ha començat a caminar cap a la independència"

El Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, amb la senyera

El col·lectiu Catalunya Nord per la Independència ha enviat una carta oberta al president del Consell Regional Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, on li manifesta que "Catalunya ha decidit que la dependència d’Espanya no és un camí de futur -cap dependència és un camí de futur!- i ha començat a caminar cap a la independència".

En aquest sentit, li manifesten que "d’aqui a poc, Catalunya Nord tindrà just a l’altre costat de la frontera, un estat anomenat Catalunya integrat dins de la Unió Europea. Un estat potent i desenvolupat econòmicament. Un estat que compartirà llengua, cultura i identitat amb nosaltres".

Per tot això, li pregunten: "com podeu continuar proposant-nos que mirem cap al nord? En nom de quin anàlisi socioeconòmic? En nom de quina esperança de futur? Vós que estimeu aquesta terra, podeu demanar-li encara que giri l’esquena al seu futur? Voleu demanar-li que continui confiant en els qui l’han tallada de la seva història? Voleu que cregui en els que han planificat la seva decadència?"

En la carta, on descriuen 10 regals vinguts del nord, conviden Bourquin a rebatre aquesta desena d'afirmacions com que la "Catalunya Nord va ser annexionada per França de manera totalment il·legal" i que "posterioment va ser declarada 'província estrangera'".

Entre altres coses, el col·lectiu també denuncia que "la nostra llengua -el català- ha estat perseguida per tots els règims vinguts del 'nord'". D'altra banda, denuncien que la Catalunya Nord "ha estat relegada a territori turístic i poca cosa més" i que s'ha convertit en "terreny d’aventura assolellat per a francesos i turistes".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 angel, caerdedeu, 18/02/2012 - 21:02

eoeoa

#8 jajajajjaajaaaa, Barcelona, 17/02/2012 - 12:21

crec que ha Paris, al sentir-lo s´han tirat un pet....

#8.1 angel, cardedol, 18/02/2012 - 21:01

Va cullons, que cada vegada som mès, unitat independentista catalanista.

#7 Quico, Perpinyà, 16/02/2012 - 18:30

Si voleu informació sobre Catalunya Nord, si voleu dir-hi la vostra: catalunyanord.cat

#6 Francesc, Barcelona, 16/02/2012 - 16:49

És una gran notícia. Endavant, germans del Nord. Teniu tot el meu recolzament..

#6.1 Carrasclet, Girona, 16/02/2012 - 20:07

Francesc,no t'ho prenguis malament, però en català recolzament només és per recolzar els colzes, en el sentit d'estar d'acord amb algú, és donar suport. D'altra banda, estic amb tu, jo també dono tot el meu suport als germans del Nord.

#5 Baldiri, Joanet(La Selva), 16/02/2012 - 13:08

Quan jo era nano,els catalans de Girona volíem ser francesos.

#5.1 Francesc, Barcelona, 16/02/2012 - 16:47

Un país ple de contradiccions insalvables quant a la cultura. Volen ser els campions de la llibertat, igualtat i la fraternitat, però la destrossen en el seu propi país..