Publicitat
Societat · 5 de Novembre de 2010. 16:03h.

Catalunya ha deixat de ser catòlica?

Els escàndols sexuals erosionen la imatge de l'Església abans de la visita del Papa

Catalunya ha deixat de ser catòlica?

Una de les persones enquestades per e-notícies

El bisbe Torras i Bages (1846-1916), un dels teòrics del catalanisme conservador, va encunyar aquella frase segons la qual "Catalunya serà cristiana o no serà", però més d'un segle després el catolicisme ha perdut influència i la visita del Papa Benet XVI ha provocat opinions a favor i en contra. La polèmica sobre els abusos sexuals també ha erosionat la imatge de l'Església.

"No m'agrada que es faci tot aquest desplegament quan el Papa representa una institució homofòbica i que ha estat relacionada amb la pedofília", ha afirmat una de les personen enquestades per e-notícies.

Per la seva part, una senyora es pregunta "aquest senyor que ha fet?" i afegeix que "no ha fet res. L'únic que ha fet és tapar el que han fet els sacerdots. I això no és. Perquè si una persona per abusar sexualment d'una criatura va la presó, si són sacerdots, com a mínim, els han d'expulsar del càrrec".

Altres, consideren que la visita de Benet XVI és bona per a la ciutat. "Independentment si ets creient o no, és positiu per Barcelona. Qualsevol cosa que posi Barcelona al món és positiu", ha assegurat. D'altres s'ho prenen amb una mica més d'humor, ja que "això només passa una vegada, això és com quan van venir els Beatles, no és tan complicat. Si cal estar amb les escombraries a casa, ja que s'està".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Tià, Paisos Catalans, 07/11/2010 - 00:27

Es veu que hi ha gent que prefereix la lapidació,la mutilació genital de les dones,ect.,
ect.Colla de hipòcrites.

#6 Jordi, Bcn, 06/11/2010 - 18:51

Perquè imposar? Ja s'ha acabat lo dels estats confessionals, però tampoc volem que ens imposin una altra religió, la Laica dels d'ICV i companya. Deixeu-nos en pau!!!

#5 jose, barcelona, 06/11/2010 - 10:56

A dejado de ser Catolica honrada culta ahorradora y emprendedora. Y ahora somos l desechos de sociatas y de la chusma politica pues lo mejo s fué al sector privado y l descerebrados y cagamandurrias han ido a la politica y este es elresultado traidoresapoyando orcos con chilava y peluches borrachos

#4 Ramon, Barcelona, 06/11/2010 - 01:34

Cada vegada que ens ve a Catalunya el delegat de Déu al planeta Terra, li fan fer primer escala a un altre lloc de l'estat espanyol amb l'excusa de qualsevol mandanga i així ja no fa un petó al terra català perquè figura que no ha canviat de país.

#3 pepe, andorra, 05/11/2010 - 20:27

je, pues la solucion es facil Ramonet, cambia el canal; aunque yo te sugiero algo mejor, apaga la tele e intenta pensar por ti mismo. De nada.