Publicitat
Societat · 26 de Gener de 2010. 09:37h.

"Catalunya ja és gairebé un Estat nacionalsocialista"

Multada l'Escola de Criminologia per no oferir fulletons en català

"Catalunya ja és gairebé un Estat nacionalsocialista"

Imatge del web de l'escola

L'Escola de Criminologia de Catalunya ha estat multada amb 1.200 euros per la Direcció General d'Universitats-després de ser advertida per l'Agència Catalana de Consum-perquè els seus fullets informatius estan només en castellà, segons informa El Mundo.

El sots-director de l'acadèmia, José Luis Giménez, el considera "un despropòsit, una bogeria en tota regla". La multa està signada pel conseller Antoni Castells per "vulnerar els drets lingüístics que són reconeguts als consumidors, ja que els contractes i documents d'ofertes no són, almenys, en català".

José Luis Giménez assegura que "ningú, ni clients ni futurs clients, ens ha demanat, en tots aquests anys de treball, un fullet en català; el meu sector és petit". "Jo creia que aquest era un Estat de Dret, però començo a tenir certs dubtes", afegeix, a més de criticar que" és una mostra més de la persecució inquisitorial que patim els castellanoparlants a Catalunya, ja gairebé un estat nacionalsocialista. Som presoners de l'administració, que impedeix que ens relacionem normalment ".

El sots-director del centre també ho considera "una cosa inadmissible ... Una cosa que no passava ni a la dictadura franquista" . L'acadèmia ha interposat un recurs contenciós administratiu davant un tribunal de primera instància i, si cal, davant el Tribunal Superior de Justícia.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#53 Fran, Llinars, 28/01/2010 - 00:35

Fa goig els calculs d´en Pep.La llengua deCat es el catala,fins aqui arriben noi,pero arribes a entendre q la llengua a Espanya es el castella tambe i q Cat es tambe Espanya i q x aixo les 2 llengues son oficials?X cert x l´Aran feu el mateix calcul?

#52 Kropotkin, Vic, 27/01/2010 - 17:02

Jordi (Lleida): Por mucho que os pese, sois eso y poca cosa mas...

#51 Pep, Vic, 27/01/2010 - 15:50

Si inventigen veuran que la llengua de Catalunya es el català i si no veuen això poques classes d'investigació i cerca de pistes poden fer. Jo n ohi aniria a estudiar veient lo cecs que estan.

#50 Mr. X, bcn, 27/01/2010 - 02:07

Qui va a França o UK a treballar es comunica en francès o anglès si vol sobreviure. Aquí els espanyols no volen perquè diuen que són al seu país, i vist des de la seva óptica és coherent. La solució és diu independència, però som així de covards

#49 Francesc, Barcelona, 27/01/2010 - 01:14

Jordi per què no hi estàs d'acord, amb aquesta llei?