Publicitat
Societat · 5 d'Octubre de 2021. 19:47h.

Catalunya, la comunitat més insegura

Es produeixen cinquanta robatoris amb violència diaris

Catalunya, la comunitat més insegura

El diputat de Vox Antonio Gallego ha explicat al Parlament que, segons dades del portal de criminalitat que publica el Ministeri de l'Interior, "en el primer semestre de l'any 21 els catalans hem sofert 176.945 infraccions penals".

Gallego ha detallat que hi ha "un assassinat a la setmana", "265 agressions sexuals amb penetració, deu cada setmana, el 28% de les produïdes a Espanya", "8.858 robatoris amb violència i intimidació, 50 diaris", "7.181 robatoris amb força en domicilis, 40 diaris" i "la meitat de les ocupacions d'habitatge a Espanya es donen a Catalunya".

"Catalunya encapçala totes les estadístiques de criminalitat del Ministeri de l'Interior des de fa anys" i ha afegit que "és la regió d'Espanya amb més delictes i més greus, amb pandèmia i sense pandèmia". "Barcelona és la gran ciutat més insegura d'Espanya: un delicte per cada trenta habitants. De les ciutats de més de 200.000 habitants, Hospitalet i Badalona també són de les més insegures d'Espanya, concretament són la sisena i la setena del top deu de la criminalitat espanyola", ha assenyalat.

Antonio Gallego ha preguntat al conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, si "no li fan vergonya aquestes xifres". "Continuarà negant que ha perdut el control del carrer? No se n'adona que negant la realitat l'única cosa que fa vostè és agreujar el problema? És que no hi ha dia que un s'aixequi i que entre les xarxes socials i no vegi una gravíssima agressió, un greu delicte publicat en aquestes", ha denunciat.

Finalment, ha criticat la "temerària gestió de la immigració il·legal" i ha apuntat que, segons l'Institut Nacional d'Estadística, "el 25% dels delictes comesos l'any 2020 els van cometre estrangers", el sindicat CSIF de Guàrdia Urbana de Barcelona diu que el 80% de delinqüents a Barcelona són estrangers", el Departament de Justícia diu que "el 48% de la població reclusa era estrangera" i "el 18% dels menas cauen en la delinqüència, segons els Mossos".

Elena no ha desmentit les dades en el seu torn de rèplica i ha dit que "les coses s’han de posar al seu lloc i dir la realitat" perquè "ha disminuït al vint-i-tres per cent l’activitat delictiva a Catalunya del 2019 fins al 2021". "I al mes de juliol del 2021 respecte al del 19 també i al de l’agost respecte al del 19 també. Afortunadament, perquè es treballa bé. Però no n’hi ha prou", ha remarcat.

7835-vox.jpg

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 gurguri , barcelona , 06/10/2021 - 14:00

Todo el Govern dividido y Elena al frente de interior no estan por la labor de hacer bien su trabajo de proteger a los ciudadanos y la labor de los Mossos.Ellos a ganar sus escandalosos sueldos y estar a disposición de lo que mande el FUGADO de Waterloo.

#5 Jos, VNG (Ghost Republic), 06/10/2021 - 10:50

Però podem menjar gelat per postres.
(Si no ens el roben).

#4 Neferu, Barcelona, 06/10/2021 - 09:51

Que se haya tenido que organizar una "patrulla ciudadana" que patrulla por las calles de Barcelona para evitar los robos, dice cómo de descuidada tiene Colau a Barcelona. Eso sin contar: la basura que hay por todos los sitios, los patinetes eléctricos y bicicletas circulando por las aceras, farolas sin luz de noche, o encendidas todo el día

#3 C, Vilassar de Mar, 05/10/2021 - 23:57

Cuando seamos República esto va a mejorar un montón.

#2 Hector, Barna, 05/10/2021 - 21:11

Comunismo+Socialismo = + pobreza + delicuencia + suciedad , el modelo es la ciudad de Caracas.

#2.1 Neferu, Barcelona, 06/10/2021 - 09:57

Hector. Me has hecho recordar una frase de Wiston Churchill que decía: " Si pones comunistas a cargo del desierto del Sahara, en cinco años habrá escasez de arena". y el hombre estuvo muy acertado al decirlo.