Societat · 13 de Febrer de 2012. 10:08h.

Catalunya Nord per la independència

Diverses personalitats donen suport a l'Assemblea Nacional Catalana

Catalunya Nord per la independència

El Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, amb la senyera

El col·lectiu Catalunya Nord per la Independència presentarà el proper dijous 16 de febrer -Casal Jaume I de Perpinyà 23 avinguda del Liceu–Perpinyà- l'acte en favor de la independència catalana, que es durà a terme el proper 25 de febrer.

En aquest acte es presentarà l'Assemblea Nacional Catalana i de la secció Catalunya Nord. Comptarà amb les intervencions de diverses personalitats com ara Gisela Bellsolà, Joan-Lluís Lluís, Pere Figueres, Pascal Comelade, Aleix Renyé, Maties Mazarico, Joan-Daniel Beszonoff, Renada-Laura Portet, Carles Sarrat o Joan-Pere Sunyer.

En aquest sentit consideren que "les consultes populars, la gran manifestació del 10 de juliol, la creació de 'Municipis per la independència' o el resultat de les enquestes d'opinió, que donen una àmplia majoria social per al 'sí' a un eventual referèndum d'independència, són indicis clars d'aquesta evolució que s'està accelerant".

És per això que "la societat civil catalana ha decidit organitzar-se en un moviment per tal de preparar i accelerar la plena sobirania del país: es tracta de la creació de l'Assemblea Nacional Catalana que es constituirà el dia 10 de març a Barcelona, i que compta ja amb més de 350 grups territorials, municipals i sectorials, entre els quals el grup Catalunya Nord per la Independència."

"Perquè Catalunya Nord no pot ser absent d’ aquest procés de llibertat. Perquè volem que Cat Nord aprofiti aquesta embranzida nacional, presentant les seues pròpies necessitats. Perquè volem que els altres Països Catalans coneguin i tinguin més en compte l’existència d’ aquest tros de Catalunya, captiu a França", indiquen.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#17 Claudia, Barcelona, 16/02/2012 - 21:20

En Francia Cataluña es España.¡¡ Madre mia como celebraron la victoria española ole,oleeeee!! jamás vi nada igual. Lo tenéis muy crudo.......

#16 Ramon, Barcelona, 14/02/2012 - 20:52

Vinc de ser un parell de dies en un dels pobles més petits de la Cerdanya gavatxa. Tots xapurregen el català. Però un dels insults més grans que els pots fer és tractar-los, o parlar-los, directament en català. El jacobinisme, desgraciadament, funciona. El que hem de procurar és no acabar com ells.

#15 Jordi, Zaragoza, 14/02/2012 - 13:37

¿Eso de Catalunya Nord es el trozo de España que se perdió por la traición de aquel imbécil llamado Pau Claris?

#15.1 tas, la meca, 14/02/2012 - 15:21

Me parece que tienes una visión bastante simplista de la historia. Otro aragonés....

#15.2 Jordi, Zaragoza, 14/02/2012 - 17:32

Simplista, no: realista. Claro que mientras los catalanes sigan creyendo que Rafael Casanova fue un mártir, qué se puede decir...

#14 Francesc, Catalunya, 13/02/2012 - 23:23

Estic molt content i il·lusionat de comprobar com cada dia hi ha més comentaris dels nacionalistes espanyols intentant desprestigiar el moviment independentista. Aixó vol dir que s´estan fent les coses molt bé, si no fos així no estarien perdent el temps en aquets diaris digitals.

#13 carracuca, barcelona ESPAÑA, 13/02/2012 - 18:22

está visto que estos indepes y separatas que se otorgan la representación de la sociedad civil catalana, llaman "personalitats" a cualquier mindundi que se envuelve en una estelada y empieza a gritar tonterías por un altavoz. Y hacen más el ridículo que los guiñoles gabachos.

#13.1 Xavi80, Bcn, 13/02/2012 - 19:08

Lo dirás seguramente porque no te suena ninguno de los nombres. Pero no pasa nada, es solo simptoma de tu incultura. Tu a tu suciedad civil, que es lo que te mola