Publicitat
Societat · 5 d'Abril de 2019. 13:47h.

Catalunya, paradís dels manters

La Generalitat calcula que n’hi ha més de 4.000

Catalunya, paradís dels manters

Manters al passeig marítim del Vendrell

La Generalitat calcula que actualment hi ha prop de 4.000 manters a tot Catalunya. Així ho ha avançat la directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, en una jornada sobre el top manta que s’ha celebrat a l’Hotel Ra del Vendrell (Baix Penedès).

Vilalta ha explicat que el Govern està acabant un estudi per quantificar de forma exacta el nombre de manters que hi ha actius a Catalunya. De la mateixa manera, la Generalitat ha començat a elaborar un protocol d’actuació per combatre la venda il·legal, en el qual s’han de definir els rols de tots els agents involucrats.

El document agafa com a referència altres protocols similars que s’han impulsat en països o ciutats que tenen aquesta mateixa problemàtica, com ara Venècia. La intenció és que es millori la coordinació entre les diferents administracions i els cossos policials, així com amb les organitzacions empresarials i les cambres de comerç.

A la jornada sobre el top manta, que ha estat organitzada per l’Ajuntament del Vendrell i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), també s’ha donat una visió del fenomen des de l’àmbit judicial. La fiscal Maria Ochoa, de la fiscalia de Tarragona, ha reclamat que es faci una pressió més gran cap a les màfies que hi ha darrere dels venedors, els quals ha qualificat de “l’última baula”.

A la jornada també hi ha intervingut el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que ha criticat el “bonisme” amb el qual alguns ajuntaments afronten aquest problema, i ha demanat “compromisos seriosos” de totes les administracions per combatre aquest tipus de venda.

Al Vendrell, un dels municipis on es mira de combatre el top manta a la temporada alta, s’ha optat des de fa dos anys per contractar seguretat privada durant els mesos d’estiu. Aquests vigilants, destinats al Passeig Marítim, permeten alliberar agents del cos de policia d’aquestes tasques de vigilància, per destinar-los a tallar els punts d’arribada al municipi dels manters o del material destinat a la venda.

jornada.jpg

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 pepe, andorra, 08/04/2019 - 14:31

y q diferencia hay entre los manteros para el comerciante y los de uber para el taxi? pues q los comerciantes no están bien organizados o están organizados por el principal vendedor a los manteros de cosas de esas q venden los manteros. Si mañana todos los comerciantes de la autonomia hicieran como los taxistas, se acaba el problema en dos semanas

#5 Dado Esteller, Badalona, 06/04/2019 - 08:35

o que se oculta de dicho tema.

#4 Dado Esteller, Badalona, 06/04/2019 - 08:35

querido solventar, salvo hacerse el sueco.
Ello enfurece a comerciantes legales que cotizan a la Seguridad Social, pagan sus impuestos de la renda, la modalidad que sea, el IBI si la actividad se desarrolla en un local de su propiedad, etc... todo ellos resta margen del beneficio y en cambio los manteros no.
En fin veremos en campaña que se dice

#2 Dado Esteller, Badalona, 06/04/2019 - 08:32

entiendo que es un problema social, que huyen de países no con condiciones sin ninguna condición. Llega aquí y se encuentran que lo que veían por la TV en un bar, para lograrlo hay que trabajar: no tienen papeles no se les puede dar la residencia, no tienen residencia no se les puede dar papeles, por lo que se ven abocados a realizar trabajos

#1 Dado Esteller, Badalona, 06/04/2019 - 08:30

Yo diria que el ex-partido del Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, si es que aún existe o bien se ha integrado como corriente crítica, de l'establisment, etc... en otra formación, ha hecho del bonismo bandera. Ha denostado a los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado, en Cat, Cos de Mossos d'Esquadra y las Policies Locals.
Yo