Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2017. 12:23h.

Catalunya porta 78 homicidis per violència masclista des del 2009

La presidenta de l'Institut Català de les Dones recorda que el Govern ha creat un grup d’anàlisi per a aquests casos

Catalunya porta 78 homicidis per violència masclista des del 2009

Teresa M. Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha explicat que Catalunya porta 78 homicidis per violència masclista des del 2009. Aquesta informació l'ha donat arran d'una pregunta per escrit que ha fet la diputada de la CUP Mireia Boya al Govern i que ha estat publicada al BOPC.

Pitarch recorda que el Govern ha creat el grup d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista es va constituir per "avaluar les accions del Govern en relació amb els homicidis per violència masclista (VM) i establir els circuits necessaris i les actuacions conjuntes dels departaments de la Generalitat en casos futurs".

La presidenta de l'Institut Català de les Dones detalla que les funcions d'aquest grup són "analitzar les circumstàncies dels homicidis que tenen lloc a Catalunya per violència masclista", "compartir informació per garantir la coordinació interdepartamental en matèria de violència masclista" i "estudiar el funcionament de la xarxa de recursos públics en els casos analitzats de violència masclista i proposar millores".

També explica que en aquest grup d'anàlisi hi ha representat l'Institut Català de les Dones, el Departament de Justícia, Ensenyament, Salut, la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, la direcció general de Famílies, la d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la de la Policia i la d'Administració de la Seguretat.

L'objectiu d'aquest grup és "aprofundir en la coordinació existent entre els departaments de la Generalitat implicats i analitzar, principalment, el coneixement i l'ús realitzat per la víctima i el seu entorn de l'àmplia xarxa de serveis que el Govern i els ens locals posen a disposició de la ciutadania, especialment els adreçats a ajudar les dones en situació de violència masclista".

Finalment, assenyala que "és en el marc d'aquest grup que s'analitzen els feminicidis ocorreguts a Catalunya". "Actualment s'analitzen els feminicidis a Catalunya ocorreguts en l'àmbit de la parella amb la intenció d'ampliar la mostra a tots els tipus de violència masclista", conclou.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 botifler1914, Can Fanga, 16/02/2017 - 12:48

Le llama grupo por no llamarle comisión y ya se sabe para que se crean las comisiones, aparte de dar de comer a amigos.