Publicitat
Societat · 3 d'Agost de 2010. 13:26h.

Catalunya registra 15.000 aturats menys al juliol

Mar Serna ha atribuït el descens a l’estacionalitat del mercat de treball

Catalunya registra 15.000 aturats menys al juliol

Cues a una Oficina de Treball

El nombre de persones sense feina s'ha reduït en 15.070 persones a Catalunya aquest juliol respecte al juny passat i ha situat la xifra total de desocupats en 539.191 persones, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri de Treball. La taxa de desocupats ha baixat així un 2,72%, el segon major descens a tot l'Estat després de Castella i Lleó, on el nombre d'aturats ha caigut un 3,84%. A tot l'Estat, l'atur ha baixat en 73.790 persones, amb un descens de l'1,85%. Tant la consellera de Treball, Mar Serna, com els sindicats veuen els contractes temporals com un factor clau de la davallada.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha dit que la baixada de l’atur “és una bona notícia” i ha recordat que l’atur no baixava en un mes de juliol a Catalunya des de l’any 1999. Mar Serna ha declarat que aquest descens “s’ha de valorar amb prudència” i ha afegit que “el pitjor de la crisi ja ha passat i comencem a recuperar-nos”, alhora que ha valorat com “positiu” l’augment per sisè mes consecutiu de persones afiliades a la Seguretat Social a Catalunya”.
 
La consellera de Treball ha atribuït el descens de l’atur el mes de juliol a l’estacionalitat del mercat de treball i als Plans Extraordinaris d’Ocupació Local impulsats pel Govern que han permès a les entitats locals la contractació de persones en situació d’atur per treballar en sectors emergents i tradicionals generadors d’ocupació (energies renovables i estalvi i eficiència energètica; rehabilitació d’habitatges, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic; i tecnologies de la informació i la comunicació).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat