Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2013. 20:15h.

"Catalunya serà independent en tres o quatre anys"

Albert Boadella creu que és "irrecuperable"

"Catalunya serà independent en tres o quatre anys"

Boadella, en una imatge d'arxiu

Albert Boadella ha assenyalat que "Catalunya serà independent en tres o quatre anys", durant un esmorzar al Club Internacional de Premsa que ha recollit el diari ABC.

Segons un dels fundadors dels Joglars, Catalunya és "irrecuperable" perquè "no es pot lluitar contra dues generacions que només pensen" a separar-se de l'Estat espanyol.

Boadella, durant aquesta trobada realitzada a Madrid, ha remarcat que "és clar que Catalunya no vol pertànyer a Espanya". "Ja ningú no parla de fets diferencials; únicament es tracta de passar comptes amb l'enemic opressor. El final és irreversible perquè els governs (estatals) no han fet el que havien de fer".

El dramaturg ha considerat que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha estat "el pitjor que li ha succeït a Catalunya en 400 anys". També ha assenyalat que "la seva base era tenir els mitjans de propaganda i l'educació. Això ha tingut un efecte: dues generacions educades en l'odi a tot el que és espanyol (...) La pobra Catalunya... Les víctimes de Franco eren a Extremadura o a Almeria. No hi havia cap edicte que prohibís el català, però tota aquesta mentida va distribuir una paranoia entre els ciutadans".

El director teatral ha assegurat que es troba "acostumat" a que el titllin de "feixista" o "traïdor" quan va pel carrer a Catalunya i que per aquest motiu trepitja aquest "territori comanxe" el mínim possible. Alhora, als que li diuen que reben un tracte "excel·lent" quan vénen a Catalunya, els contesta que "això mateix passava a l'Alemanya de l'any 33. Berlín era meravellós, però a la perifèria es feien pintades als comerços dels jueus".

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#26 Eduardo González Palomar, Manlleu, 04/04/2013 - 17:00

Todavía existen pintadas en instalaciones públicas de Cataluña en contra de Boadella de la época en que se tomó esta fotografía. Por causa de muchos nacionalistas la democracia en Cataluña está bajo mínimo.

#26.1 Gerard, Barna, 05/04/2013 - 01:30

Contra el Boadella, a favor del feixisme espanyol, en contra de la independència, a favor que la Pili es casi amb el Jose... Hi ha de tot a la vinya del Senyor.

#25 Val, bcn, 04/04/2013 - 13:07

La independencia se puede conseguir, como cualquier otro avance social, con metodos mas expeditivos aun que la fuerza. Y estos metodos que emanan de la voluntad del pueblo son pacificos, mayoritarios e irrefutables. Como Ghandi, Mandela o Luther king.

#24 nomada, barcelona, 04/04/2013 - 12:17

boadella tiene razon dos generaciones de catalanes han crecido odiando a españa. pero la independencia se logra por la fuerza y me parece que caben en un seiscientos los separatistas con ganas de dar su vida por su "patria". el saparatista nunca fue un animal muy valeroso.

#24.2 Alex, Barcelona, 04/04/2013 - 17:25

Lo que pasó en Catalunya en 1714 desmiente tu comentario.
No entiendo que no te preguntes porqué estamos hartos del trato que nos ha dado España desde la época del conde duque de Olivares y Quevedo.
Lee un poco...

#23 Protágoras, BCN, 04/04/2013 - 09:57

Dada las dimensiones de Cataluña y el peso económico que tendrá en nuevo estado en la escena internacional, lo más probable es que en lugar de una nación independiente, se convierta en un protectorado chino.

#23.1 josep, barcelona, 04/04/2013 - 19:49

Mejor protectorado Chino, que provincia española. España sin Catalunya y País Vasco se convertirá en una región portuguesa.

#22 cano86, sant feliu ll, 04/04/2013 - 09:53

Si aqui en catalunya parace que ser español es peligroso para el sector radical! Pero mas peligroso es increpar y discriminar a la gente que no piensa como tu! Panda de fascistas, tanto que llamais facha a todo y vosotros sois los primero! PUES SI SOY CATALÁN Y ESPAÑOL Y QUIEN NO LE GUSTE EL SABRA!

#22.1 Fora delinqüents,canis i poligoneros espanyols, Sabadell, 04/04/2013 - 15:15

I tan que és perillós, el 90% dels reclusos a Catalunya són espanyols i hispanoparlants, com no heu de ser perillosos ,quan els colons i quillos sou carn de presó i de fracàs escolar desde ben petits..

#22.2 Mercè, Barcelona, 04/04/2013 - 20:15

Però estàs de sort la independència també et beneficiarà ;)